Controalele ANAF începute la RISE Project declanşează un nou război între USR şi Liviu Dragnea

Conducerea Uniunii Salvaţi România are sentimentul că acţiunile de control declanşate de ANAF la redacţia RISE Project, nu sunt deloc întâmplătoare. Neliniştea ar fi cauzată datorită unor articole date publicităţii de jurnaliştii de investigaţii ai RISE Project în legătură cu un raport clasificat al serviciului secret al Ministerului de Interne, DGIPI, potrivit căruia șeful PSD, Liviu Dragnea ar fi „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”, fapt pe care Dragnea l-a negat întotdeauna. Jurnaliştii de la RISE Project susţin că: “DGPI a mai fost preocupat de banii care ajung la PSD, descoperind că Tel Drum ar fi finanțat ilegal campaniile electorale în care s-a implicat Liviu Dragnea. E vizată perioada 2008 – 2009, când au avut loc toate tipurile de alegeri, locale, legislative, prezidențiale.Au fost monitorizate și alte afaceri ale familiei, precum o tranzacție subevaluată între soții Bombonica și Liviu, cu hotelul Turris din Turnu Măgurele. Și, odată cu asta, ofițerii de informații au aflat un modus operandi. Fostele active de stat, înstrăinate pe nimic în cercul Dragnea, generau evaziune fiscală. Valori reduse, deci taxe mici”.

Ca atare, USR cere demisia conducerii ANAF şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, din toate funcţiile de conducere ale partidului şi Camerei Deputaţilor. Intr-un comunicat de presă, URS îşi motivează cererea datorită faptului că: „USR consideră că modul în care controlul ANAF s-a suprapus peste dezvăluirile despre afacerile controversate cu conexiuni transpartinice ale lui Liviu Dragnea ridică serioase semne de întrebare în legătură cu funcționarea democratică a instituțiilor publice ale statului român”.

“Dincolo de încercarea flagrantă de intimidare a presei, pentru care conducerea ANAF trebuie să răspundă, Uniunea Salvați România semnalează gravitatea dezvăluirilor realizate de RISE Project prin publicarea unui document al unui serviciu de informații intern în care este descris mecanismul prin care președintele PSD și președintele Camerei Deputaților ‘și-a format o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județul Teleorman prin care a fraudat fonduri europene și guvernamentale”, se arată în comunicat.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *