Irina Begu și Raluca Olaru, finaliste la turneul de tenis BRD Bucharest Open

Foto: Romania Libera

Ziua de sâmbătă nu a avut surprize deosebite la turneul BRD Bucharest Open. Tenismena româncă Irina Begu (58 WTA) a învis-o  în semifinale, în două seturi, 7-5, 7-5 pe favorita numărul 2, Carla Suarez Navarro (Spania). Victoria în fața jucătoarei spaniole este prima victorie din carieră a Irinei Begu într-o finală. Pentru calificarea în finală, Irina Begu va primi 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA.

Duminică, Irina Begu poate deveni a doua jucătoare română care câștigă BRD Bucharest Open după Simona Halep.

La conferința de presă ce a avut loc după meci, Irina Begu a declarat: “A fost greu în semifinala de simplu, ambele am suferit din cauza căldurii. Dar a trebuit să ne adaptăm, Carla e o jucătoare solidă, iar atunci când nu reușeam să o împing în spate ea era cea care dicta. Însă din momentul în care mi-am intrat în ritm am fost mai agresivă și am câștigat punctele mai ușor”.

În meciul de duminică, Irina Begu o va întâlni pe favorita numărul 3  (45WTA), Julia Goerges, care a dispus în semifinale de românca Ana Bogdan (108 WTA).

Jucătoarea de 24 de ani Ana Bogdan, a ratat șansa de a accede în prima finală a unui turneu WTA din carieră, cedând în fața adversarei sale după 2 ore și 20 minute.Pentru participarea în semifinale, jucătoarea româncă va primi 11.300 de dolari și 110 puncte WTA.

La dublu, Irina Begu va face tandem cu o altă româncă, Raluca Olaru. Irina Begu va juca duminică atât în finala de simplu, cât și în cea de dublu, o premieră pentru turneul de de la București, dar și pentru cariera ei. Mai întâi o va întâlni de la ora 17,00, pe Terenul Central, în finala de simplu pe Julia Goerges (Germania), iar împreună cu Raluca Olaru va juca în ultimul act la dublu cu perechea Elise Mertens (Belgia)/Demi Schuurs (Olanda).

“Mă bucur că voi juca mâine două meciuri, sper să le câștig. Va fi o zi grea. Mă bucur că partidele încep la ora 17,00 când poate nu va mai fi atât de cald. Sper să îi fac pe români fericiți. Va fi o victorie mare pentru mine. Julia Goerges este o jucătoare care servește foarte bine, are o dreaptă puternică și va trebui să speculez un pic reverul”, a spus ea.

Olaru speră să încheie turneul cu o victorie și în finala de duminică programată în fața cuplului Elise Mertens/Demi Schuurs. “Cunosc adversarele din finală, au început de curând să facă echipă împreună. Au avut rezultate bune pe iarbă, însă e o finală și avem șansele noastre, mai ales că am arătat un tenis foarte bun toată săptămâna. Suntem acasă și îi avem pe români alături de noi și sperăm să fie o zi pozitivă mâine”, a precizat ea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *