Speranțele au renăscut pentru dinamoviști pe Arena Națională din Capitală

Foto: Gsp

Dinamo București 1 – 1 Athletic Bolbao

După cinci ani de când nu a mai jucat în cupele europene, Dinamo București a reușit să dea din nou speranțe suporterilor săi. Meciul care a a avut loc joi seară pe Arena Națională din Capitală, a dat ocazie celor 27.000 de spectatori prezenți să se bucure ca în zilele bune ale echipei favorite. Meciul a contat pentru turul al treilea preliminar Europa League la fotbal. La începutul primei reprize, dinamoviștii nu au reușit decât câteva tentative  slabe ca să ajungă la poarta spaniolilor. De fapt în primul sfert de oră nici măcat nu au ajuns până la careul advers. Chiar și așa, suporterii au fost fabuloși, susținându-și așa cum știu ei echipa ”câinilor roșii”. Primul gol al meciului a venit aprope firesc, datorită jocului ofensiv și bine legat al jucătorilor spanioli. Minutul 21 a amuțit pentru moment suporterii de la peluză, când fundașul Aymeric Laporte a deschis scorul cu o lovitură de cap. Prima repriză s-a încheiat cu un binemeritat 1-0 în favoarea echipei Atletico Bilbao. Partea a doua a meciului a început cu niște modificări care s-au dovedit benefice echipei. Intrarea lui Rivaldinho a dat alt ritm echipei ceea ce s-a și vazut pe întregul parcurs al reprizei secunde. Când nimeni nu se aștepta la miracole, după două minute  de la intrarea în teren, Rivaldinho a egalat cu un șut extraordinar de la circa 30 de metri. Până la sfârșitul meciului, s-a văzut în teren o altă echipă a dinamoviștilor, mult mai legată și mai incisivă. Echipa bucureșteană a mai avut emoții la câteva acțiuni ale oaspeților, dar scorul a rămas neschimbat.

Returul se va disputa pe 3 august, pe arena San Mames din Bilbao.

Au evoluat echipele:
Dinamo: 26. Jaime Penedo — 29. José Romera, 5. Ionuț Nedelcearu, 3. Georgios Katsikas, 7. Steliano Filip (căpitan) — 18. May Mahlangu, 6. Azer Busuladic (9. Rivaldinho, 46) — 4. Sergiu Hanca, 24. Filipe Nascimento (15. Paul Anton, 84) , 20. Diogo Salomao — 17. Adam Nemec (10. Juan Albin, 67). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Laurențiu Brănescu — 19. Ionuț Costache, 28. Luka Maric, 31. Claudiu Bumba.

Athletic: 13. Iago Herrerin — 18. Oscar de Marcos, 16. Xabier Etxeita, 4. Aymeric Laporte, 24. Mikel Balenziaga — 21. Mikel Vesga, 7. Benat Etxebarria (17. Mikel Rico, 81) — 14. Markel Susaeta (căpitan; 15. Inigo Lekue, 67), 22. Raul Garcia (19. Sabin Merino, 90), 10. Iker Muniain — 20. Aritz Aduriz. Antrenor: Jose Angel Ziganda.
Rezerve neutilizate: 1. Kepa Arrizabalaga — 2. Eneko Boveda, 6. Mikel San José, 23. Ager Aketxe.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *