Spitalul Clinic Județean de urgență Arad a primit din Germania echipamente și obiecte de mobilier medical

De mai mulți ani există o colaborare strânsă între Spitalul Clinic Județean de urgență Arad și  Asociația Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. din Germania, care se ocupă cu persoanele bolnave de autism,  condusă de prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann.

Zilele trecute , președintele asociației, prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann,  însoțit de manageul SCJU Arad, Ec. Carmen Lucuța secțiile de copii, Pediatrie I și II respectiv compartimentul Boli Infecțioase Copii au vizitat spitalul arădean și i s-a arătat unde au fost direcționate paturile donate.  ”Am vizitat mai multe secții din cadrul spitalului pentru a avea o idee despre lucrurile necesare aici. Colaborez cu spitalul și cu Asociația ‘Înțelege Autismul’ de mai mulți ani de zile și am încercat să trimit spre Arad lucruri pe care noi le avem și care vă sunt folositoare. Din păcate noi nu putem sprijini spitalul decât cu partea materială — echipamente și obiecte de mobilier medical”, a declarat prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann.

De-a lungul anilor, asociația din Germania a trimis la Arad șapte transporturi de mobilier medical, iar ultimele trei — paturi pentru copii și pentru adulți — au ajuns anul acesta.

Carmen Lucuța, managerul interimar al SCJU Arad le-a vorbit oaspeților despre sistemul medical din România cât și despre necesitățile pe care spitalul din Arad le are, în prezent.”Salutăm vizita prof. univ. dr. h.c. Heinrich Schnatmann, la spitalul nostru și îi suntem recunoscători pentru interesul acordat. I-am arătat astăzi unde au ajuns paturile trimise anul acesta, dar i-am prezentat și care sunt necesitățile secțiilor de copii din cadrul spitalului. Domnul profesor ne-a promis că ne va ajuta și pe viitor cu tot ceea ce îi stă în putință”, a declarat Ec. Carmen Lucuța, managerul interimar al SCJU Arad.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *