Teodor Meleșcanu: ”Sunt știri false care vin pe diverse canale și este nevoie ca ele să fie contracarate”

Foto: Antena 3

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, că a creat un departament de comunicare strategică în cadrul MAE pentru a analiza și contracara știrile false.

Știrile false sunt o realitate care nu poate fi negată și de cele mai multe ori fac parte dintr-o strategie de dezimformare cu intenție a populației. Indiferent de scop, ele pot deveni chiar și un atentat la siguranța cetățenilor. Că sunt de natură economică sau politică, știrile false sunt emise cu un scop anume. Uneori se descoperă sursa acestor știri, alteori, nu, datorită tehnologiei avansare care este la îndemâna tuturor. În acest context, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a creat un departament de comunicare strategică în cadrul MAE pentru a analiza și contracara știrile false.

“Este în cadrul Departamentului nostru de analiză politică și de sinteză, de prevederea viitorului. Se analizează toate aceste știri false, vectorii care le propagă și se propun răspunsuri din partea noastră sau chiar, înainte de a face răspunsuri, ieșiri din partea noastră cu știri de presă cu informații credibile și adevărate care să poată să contrabalanseze acest tip de atac. Sigur că suntem interesați și de colaborare cu alte centre pentru că este una dintre problemele mari, este unul dintre instrumentele fundamentale ale războiului hibrid din păcate”, a menționat Meleșcanu.

De asemenea, Meleșcanu a afirmat că un procent ridicat al știrilor false vin în special din partea Federației Ruse, dar și din alte direcții. “Vin și din alte direcții, dar pot să spun că Federația rusă excelează în această tehnologie”.

El a explicat că această structură funcționează în cadrul Departamentului de analiză politică și sinteză al MAE.

“Sunt știri false care vin pe diverse canale și este nevoie ca ele să fie contracarate, nu prin cenzură, prin propagandă la rândul nostru, ci prin prezentarea de fapte reale și concrete care pot să dea publicului informația necesară astfel încât să poată judeca atunci când vede că se iese din acest cadru”, a precizat Meleșcanu, la un post de televiziune.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *