Este mare sărbătoare la Galați

În perioada 10-13 august, va avea loc la Galați, Festivalul Internațional de Folclor “Doina Covurluiului”. Evenimentul se la desfășura pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Festivalul, ajuns la a XIII-a ediţie va avea anul acesta invitaţi din judeţele Tulcea (aromâni), Brăila şi Bihor, precum şi din afara graniţelor, din Franţa, Croaţia, Slovacia, Lituania şi Ucraina. Directorul festivalului, Ion Chiciuc, a afirmat că la manifestare vor participa 300 de artiști care vor evolua în zilele amintite între orele 19.30-23.000 pe scena amplasată în aer liber. Pentru spectatori care vor beneficia de intrare gratuită, organizatorii au amplasat 1000 de scaune. Din România au fost invitate ansamblurile Vetre Bihorene din Oradea, AromânDor din județul Tulcea, Mușețeanca din Brăila și Olympos din Galați.

Spectacolul de deschidere de joi va fi susținut de gazda festivalului, Ansamblul Folcloric “Doina Covurluiului” al Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”.

Managerul Centrului Cultural Dunărea de Jos, Florina Zaharia, a declarat că pentru organizarea acestui eveniment a fost alocată inițial suma de 150.000 lei, dar bugetul cheltuit va fi mai mic, pentru că trei delegații invitate nu vor mai veni. Este vorba de ansamblurile folclorice din Sri Lanka și Senegal, care nu au primit vize, în timp ce ansamblul folcloric din Turcia, invitat al doilea an consecutiv de Centrul Cultural Dunărea de Jos, nu a confirmat participarea, la fel ca și anul trecut.

Manifestarea este organizată de Centrul Cultural “Dunărea de Jos”, Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţean.

Elena Jula

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *