Cea mai bună sportivă a delegația României la Taipei, Larisa Iordache, a cucerit deja două medalii, una de aur și una de bronz

Portdrapelul delegației României la ceremonia de deschidere a Universiadei de vară de la Taipei (Taiwan),gimnasta Larisa Iordache, a obținut două din cele trei medalii obținute de sportivii noștri la această competiție: medalie de aur la individual compus și medalie de bronz la bârnă. Cea de-a treia medalie a fost obținută de Andrei Muntean la sărituri.

Larisa Iordache (21 ani) și-a completat cu medaliile de la Taipei palmaresul său impresionant, care mai cuprinde o medalie de bronz la JO 2012 (cu echipa), două medalii de argint (individual compus, sol) și două de bronz (individual compus, sol) la Mondiale, cinci medalii de aur (două cu echipa, două la sol, unul la bârnă), cinci de argint (două la bârnă, individual compus, sărituri și sol) și două de bronz (sărituri și bârnă) la Europene.

Larisa Iordache, a doua după calificări, cu 55,700 puncte, a ocupat primul loc în finală, cu un total de 56,750 puncte, 14,400 la sărituri, 14,300 la paralele, 14,000 la bârnă și 14,050 la sol. Medalia de argint a fost cucerită de japoneza Asuka Teramoto, cu 55,650 puncte, în timp ce bronzul i-a revenit canadiencei Elisabeth Black (lider după calificări, cu 56,050 puncte), cu 54,950 puncte.

Miercuri, gimnasta legitimată la CS Dinamo, Larisa Iordache va mai evolua în două finale, la bârnă și sol.

Delegația României la ediția a 29-a a Universiadei de vară s-a clasat pe locul 29 pe națiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obținând 1 medalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

Elena Jula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *