După un meci chinuit, România a învins Armenia, în prelungiri, cu scorul de 1-0 (0-0)

ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Naționala României la fotbal nu s-a dezmițit nici aseară pe Arena Națională din București. În fața a 27.000 de spectatori, în meciul din  grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018, selecționerul echipei reprezentative a României la fotbal, Christoph Daum, a scos pe teren o formație obosită, ambiguă, derutată și aproape ineficientă. Deși meciul s-a încheiat cu victoria tricolorilor, cu scorul de 1-0 (0-0), nu se poate spune că am mai avea șanse prea mari ca să sperăm la o calificare la Campionatul Mondial de fotbal de la anul. După victoria chinuită de aseară, România se află pe locul patru, la șapte puncte de liderul Polonia și la patru de Danemarca și Muntenegru.

Spectatorii au scandat demisia pe finalul meciului, atât la 0-0, cât și la 1-0.

România a primit penalty, în min. 53, când șutul-centrare al lui Benzar a lovit mâna fotbalistului armean Voskanian, care a fost eliminat pentru al doilea ”galben”. Din păcate, Stancu a tras ca în curtea școlii, iar portarul a respins în corner.

O șansă pentru români a fost în min 81, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Maxim, care ca un începător orgolios a oprit mingea trasă de Benzar, care se ducea în plasă, vrând să fie el marcatorul.

Maxim  s-a revanșat și a marcat, cu călcâiul, la șutul-centrare al aceluiași Benzar (90+1), aducând României o victorie chinuită, de palmares.

România, care are în continuare șanse teoretice la locul al doilea în grupă, a dominat meciul deși nu a făcut un joc prea bun, și-a creat ocazii, însă nu a reușit să fructifice, jucătorii fiind, ca de obicei, lipsiți de inspirație, de clarviziune.

După meciul de luni când echipa României va juca cu Muntenegru, la Podgorica, ultimele sale partide din această campanie sunt programate luna viitoare, acasă cu Kazahstan și în deplasare cu Danemarca.

Au jucat echipele
România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 3. Alin Toșca, 21. Cristian Ganea — 23. Nicolae Stanciu, 8. Mihai Pintilii — 7. Alexandru Chipciu (11. Adrian Popa, 68), 13. Alexandru Băluță (14. Andrei Ivan, 74), 19. Bogdan Stancu (10. Alexandru Maxim, 81) — 9. Florin Andone.

Armenia: 16. Grigor Meliksetian — 19. Hovhanes Hambarțumian, 3. Varazdat Haroian, 4. Taron Voskanian, 15. Gagik Daghbașian — 6. Gor Malakian (27. Artak Edigarian, 46), 13. Kamo Hovhanisian — 18. Henrih Mhitarian (căpitan), 8. Marcos Pizzelli (22. Sarghis Adamian, 74), 21. Davit Manoian (9. Ruslan Korian, 58) — 10. Tigran Barseghian.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *