Partidul ungar de guvernământ, Fidesz, se teme că organizațiile lui Soros vor câștiga alegerile din 2018

Foto: Fidesz.hu

Foto: Fidesz.hu

Datorită situației europene fără precedent, alegerile care bat la ușa Ungariei în 2018, vor fi deosebit de grele. După părerea responsabilului de comunicare al partidului ungar de guvernământ Fidesz, Balazs Hidveghi, Ungaria va avea de ales între premierul Viktor Orban și desființarea gardului la frontieră.

“Avem de ales între a ne proteja țara sau a permite ca să se schimbe pentru totdeauna”, a afirmat Balazs Hidveghi într-o conferință de presă, referindu-se la estimări recente potrivit cărora se așteaptă ca aproximativ 60 de milioane de migranți să vină din Africa în Europa în următorii ani.

În același context, reprezentantul Fidesz a criticat opoziția de stânga pe care a catalogat-o drept “compania lui Soros”, cu referire la finanțatorul american George Soros, spunând că aceasta “a dat clar de înțeles că este gata să accepte migrația în masă”.

“Ne-am dori să păstrăm Ungaria ca țară a ungurilor. Această invazie în masă a migranților, care reprezintă o amenințare fundamentală  pentru Europa este acum în al treilea an”, a spus Hidveghi, adăugând că alianța de guvernământ de la Budapesta acționează pentru consolidarea securității Ungariei pentru ca poporul său “să-și poată crește copiii în pace”.

El l-a criticat și pe candidatul Partidului Socialist, Laszlo Botka, candidat la funcția de premier, care a declarat că acesta va “merge direct la Bruxelles după numirea sa” pentru a anunța că intenționează să demonteze gardul de la granița sudică.

“Ferenc Gyurcsany și coaliția sa democratică intră în aceeași categorie”, a spus Hidveghi, afirmând că fostul premier a fost un “susținător entuziast” al politicii Bruxellesului în materie de migrație.

Referitor la partidul naționalist radical Jobbik, Hidveghi a afirmat că “ne-am obișnuit să-l auzim pe Gabor Vona (șeful partidului — n.r.) negând tot ceea ce a spus cu o zi înainte pentru bani și putere”. În opinia sa, Jobbik a devenit un jucător politic pe care nu te poți baza sub nicio formă.

Iar, cât privește principalul partidul de opoziție Egyutt ”aparține de  compania Soros”, susținând că liderii acestuia au protestat împotriva măsurilor guvernului de protejare la granița sudică împreună “cu liderii organizațiilor Soros”, a afirmat Balazs Hidveghi.

Același responsabil Fidesz a declarat că partidul său se așteaptă la posibilitatea unor proteste violente de stradă pe parcursul perioadei de campanie în toamnă, evocând numeroase exemple de proteste violente în Europa Centrală și de Est, organizate de “autointitulate grupuri civice, care de fapt îl serveau pe Soros”.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *