Polițiștii DIICOT au prins mai mulți gălățeni care făceau trafic de droguri

Foto: Romaniatv.net

Foto: Romaniatv.net

Inspirați din filmele americane cu traficanți de droguri, mai mulți gălățeni s-au gândit că ar face mulți bani dacă ar pune în aplicare ceea ce au văzut la televizor. Numai că, planurile le-au fost dejucate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării aduceau droguri sin Spania pe care, apoi le vindeau pe piața neagră din România. Procurorii spun ca încă din luna mai a acestui an, membrii grupării infracționale au comercializat  prin această metodă, drogurile aduse din Spania. Drogurile erau disimulate în interiorul coletelor, fiind așezate în pungi situate între alte bunuri (produse alimentare, unelte și scule), iar membrii grupării infracționale nu expediau și nici nu ridicau personal coletele de marijuana, din motive de securitate. Pentru aceasta, dar și pentru expedierea sumelor de bani necesare achitării cantităților de marijuana ei foloseau persoane interpuse.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că încă din cursul lunii mai 2017 pe raza municipiului Galați a acționat o grupare infracțională, constituită pe criterii familiale, din care au făcut parte inițial inculpații Farcaș Vasile, Mocanu Elena-Magdalena (concubina inculpatului Farcaș Vasile), Farcaș Alberto-Mihai (fiul inculpaților Farcaș Vasile și Mocanu Elena Magdalena) și încă o altă persoană, având drept scop obținerea unor importante sume de bani din activități de vânzare de droguri de risc, respectiv marijuana, de proveniență Spania, introdusă ilegal pe teritoriul României. În acest sens, un membru al rețelei care locuiește pe teritoriul Spaniei se ocupa de procurarea cantităților de marijuana de la furnizorii din țara sus-menționată, cantități pe care ulterior le expedia în România, prin folosirea sistemului de transport colete al unei societăți comerciale”, precizează comunicatele DIICOT și IGPR.

În data de 6.09.2017, polițiștii au  descoperit în interiorul unui colet expediat din Spania aproximativ 1.200 grame de canabis, în valoare de 84.000 lei. Potrivit anchetatorilor,  drogurile erau comercializate pe raza municipiului Galați către diferiți consumatori la prețul de 70 lei/gram.

Din ancheta demarată până în prezent de procurori, reiese că gruparea traficanților de droguri se folosea de diverse persoane pentru a primi coletele venite din Spania.

“O parte din aceste persoane erau însă la curent cu activitatea infracțională a membrilor familiei Farcaș și au acceptat să efectueze operațiuni cu privire la coletele de marijuana în schimbul unor sume de bani sau chiar a unei cote părți din cantitățile de marijuana livrate. Din rândul acestor persoane interpuse s-au ridicat la rangul de membri cu drepturi depline ai grupării infracționale inculpații Donciu Gabriel și concubina acestuia, inculpata Bolmadîr Geanina, persoane care au preluat cu titlu definitiv rolul de a recepționa coletele de marijuana expediate din Spania și de a le transporta într-un apartament din municipiul Galați”, explică anchetatorii.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *