12 copii orfani au sărbătorit Nașterea Maicii Domnului în stațiunea montană Păltiniș

Este bine știut în municipiul Sibiu că bisericile Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil-Trei Stejari, Biserica Pogorârea Sfântului Duh din cartierul Valea Aurie, Biserica Înălțarea Domnului de pe Bulevardul Mihai Viteazul și Biserica Sfântul Nicolae din cartierul Turnisor, și-au format un frumos obicei de a ajuta copiii nevoiași, în special pe cei abandonați de la Casele de copii. 12 dintre acești copii s-au bucurat, acum la început de toamnă, mai exact în perioada 5-8 septembrie, să  petreacă trei zile de poveste într- o tabără organizată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, denumită ”Povești pentru suflet”. Tabăra a avut loc la Centrul de Agrement Trecătoarea Cerbilor din stațiunea montană Păltiniș, județul Sibiu.

Copii au luat parte la numeroase activități educative și culturale. Aceștia au învățat multe lucruri noi prin intermediul jocurilor și au participat la ateliere de creație.

Totodată, în cadrul taberei, copiii au vizitat stațiunea Păltiniș și au participat la cursuri în care au învățat să ofere primul ajutor. De asemenea, cei mici au aflat cum să circule corespunzător în cadrul unei activități organizate de Serviciul Rutier al Poliției Sibiene.

Tabăra a fost organizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, Biblioteca Județeană Astra, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, prin Serviciul Rutier și Asociatia Arca lui Anca.

Lucian Ionescu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *