După audierea prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță, instanța a respins măsura arestării preventive cerută de DNA

Foto: Gazetadesud.ro

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat pe  fostul deputat Sebastian Ghiţă, acuzat că i-ar fi dat fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu o casă în schimbul finanţării echipei Asesoft dar și pentru spălare de bani, iata că, marți, omul de afaceri a fost audiat prin videoconferință, la Tribunalul Prahova într-un alt dosar.

De data aceasta, procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Audierea de la Tribunalul Prahova a fost realizată după mai multe amânări, fie din motive tehnice, fie din lipsa interpretului care asigura traducerea, fie din cauza faptului că judecătorul de afla în concediu. Ultima amânare  fost pe data de 9 august, când instanţa a amânat discutarea cererii procurorilor pe motiv că judecătorul din Serbia desemnat să participe la audierea prin videoconferinţă este în concediu.

Surse judiciare au declarat că Ghiță a fost prezent la audierea prin videoconferință și și-a menținut declarațiile date în cursul urmăririi penale.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Cererea procurorilor DNA Ploieşti privind arestarea în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Prahova. Instanța a dispus măsura controlului judiciar faţă de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în ţară al acestuia.

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *