Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat măcelul din Las Vegas

Foto: businessmagazin.ro

Foto: businessmagazin.ro

Bilanțul atacului de duminică seara din Las Vegas a ajuns la 58 de morți și 515 răniți, a anunțat luni șeriful orașului Las Vegas, Joseph Lombardo.

Stephen Paddock, un bărbat alb de 64 de ani, și-a descărcat cu sânge rece arma de a etajul 32 al hotelului Mandalay Bay din Las Vegas, asupra unei mulțimi de 22.000 de persoane aflate la un spectacol de muzică.

Focurile de armă au fost trase duminică începând cu ora locală 22:08 (luni, ora 05:08 GMT), aproape de finalul evoluției cântărețului Jason Aldean, la încheierea unui festivalului de muzică country.

Martorii au trăit clipe de coșmar sub ploaia de gloanțe a durat în jur de 15 minute.

Vedete ale muzicii și ale lumii spectacolului și-au exprimat luni tristețea pe rețelele de socializare față de masacrul comis în Las Vegas.

După măcelul din acea seară, șeriful orașului Las Vegas, Joe Lombardo, a declarat că  “Polițiștii s-au deplasat la fața locului și l-au împușcat pe suspect. Acesta a murit”. În camera de hotel de unde criminalul a început carnagiul polițiștii au găsit 10 arme de foc și mai multă muniție.

După declarația șerifului, că polițiștii l-au împușcat pe criminal, într-un comunicat de presă al poliției din Las Vegas,  se arată că Stephen Paddock  era mort când polițiștii au intrat în camera sa de hotel, cu vedere spre locul în care se desfășura festivalul de muzică.

Luni, atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni.

”Autorul  este un soldat al Statului Islamic, el a comis operațiunea ca răspuns” la apelurile organizației de a ținti țări angajate în lupta contra SI, a indicat Amaq, organul de propagandă al jihadiștilor.

Președintele SUA, Donald Trump a declarat într-un discurs la Casa Albă, despre inimaginabilul act de cruzime al criminalului că ”reprezintă răul absolut”. Donald Trump a anunțat că se va deplasa miercuri la Las Vegas.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *