Noi controverse asupra deținerii de arme în SUA

Foto: salon.com

Foto: salon.com

Bilanțul s-a înrăutățit la 59 de morți și 527 de răniți, a precizat șeriful orașului Las Vegas, Joseph Lombardo, într-o conferință de presă.

Ancheta demarată în urma celui mai sângeros atac  armat din istoria Statelor Unite, este în plină desfășurare. În locuința lui Stephen Paddock, în localitatea Mesquite situată la 120 de kilometri de Las Vegas, anchetatorii au găsit “peste 18 arme de foc, explozivi și mai multe mii de gloanțe, precum și aparate electronice pe care le studiem în prezent”, a declarat Joseph Lombardo.

Reacția politicienilor americani este diversificată, unii dintre aceștia avansând chiar ideea de a se limita sau chiar interzice port-arma în SUA. Inițiatoarea unei astfel de idei este Hillary Clinton care a afirmat că ar dori să se facă “front comun” în fața National Rifle Association (NRA), puternicul lobby al armelor de foc, în sensul de a limita sau chiar interzice dreptul de a se purta su deține arme.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe,  Sarah Huckabee Sanders,  a răspuns fostei candidate la președinția SUA, că ar fi prematur să se vorbească despre politică în aceste momente când: “Astăzi este o zi pentru a-i consola pe supraviețuitori și a-i plânge pe cei pe care i-am pierdut”.

“Este foarte ușor pentru d-na Clinton să critice, dar trebuie să ne reamintim că singura persoană care are sânge pe mâini este atacatorul și nu este momentul să acuzăm indivizi sau organizații”, a mai spus  Sarah Huckabee Sanders.

Ea a mai afirmat că discuțiile pe această temă nu se elimină doar că ”astăzi nu este momentul potrivit”.

Chiar și președintele SUA, Donald Trump, s-a arătat în timpul campaniei electorale un apărător înfocat la celui de-al Doilea Amendament al Constituției, care prevede că “dreptul oamenilor de a purta și deține arme nu poate fi încălcat”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *