De două ori aur pentru România! Sportivele noastre au urcat canotajul românesc pe primul loc în lume

Foto: libertatea.ro

Foto: libertatea.ro

La Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă a fost o mare sărbătoare, o sărbătoare foarte importantă, o dovadă de respect pentru istorie, pentru cei care ai obținut performanțe, pentru toți cei care au încercat să dea o notă cât mai frumoasă canotajului și sportului românesc, în general.

Delegația României care a participat la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Sarasota (SUA) a fost primită, marți, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, secretarul general al COSR, George Boroi, președintele CS Dinamo, Liliana Neagu Gafencu, și președintele CSA Steaua, Cristian Petrea.

România a obținut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA). Prima a adusă de Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă, în proba feminină de dublu vâsle categorie ușoară, iar a doua de echipajul feminin de 8+1 alcătuit din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea.

Cu această fericită ocazie, Denisa Tîlvescu, a declarat că își dorește ca victoriile echipajului de 8+1 să nu se oprească aici. “Sunt momente foarte frumoase pentru noi, pentru că ne întoarcem victorioase. Suntem foarte mândre de rezultatul nostru, dorim să mergem mai departe în același fel. Am fost o adevărată echipă de la începutul anului și până acum, nu am ratat nicio cursă, le-am câștigat pe toate. Sperăm să se bucure toată lumea alături de noi pentru această medalie”.

“Ne-ați făcut încă o dată mândri, mândri de voi, de țara noastră. Felicitări pentru acest rezultat extraordinar pe care l-ați obținut. Ați demonstrat că nimic nu este imposibil și că se poate să fim primii în lume. Voi sunteți modele pentru generații întregi. Această performanță pe care ați obținut-o trebuie scoasă în evidență pentru că în spatele ei stau ore, zile, luni, ani de sacrificii pe care le-ați făcut. Eu nu pot decât să mă înclin în fața voastră și să vă mulțumesc în calitate de ministru”, a afirmat Dunca.

Acesta a menționat că fiecare sportivă medaliată cu aur va fi premiată cu 56.000 de lei, iar componenții bărcii de 8+1 masculin, care au ocupat locul 5, vor încasa câte 7.000 de lei. “Aurul va fi premiat cu 56.000 de lei, locurile 5-9 se premiază cu 7.000 de lei. În total, cu tot ce înseamnă antrenori și ceilalți membri ai staff-ului, în jur de 1,4 milioane de lei. E o sumă mică pentru tot ce ați făcut voi pentru această țară. Mi-aș dori ca toate sporturile să vină la premiere, să intre ministerul în faliment că nu avem bani”, a mai spus Marius Dunca.

De asemenea, echipajul de 8+1 masculin al României, format din Cristian Ivașcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă și Adrian Munteanu a ocupat locul 5 la această ediție a Campionatelor Mondiale.

La final, ministrul Marius Dunca i-a felicitat pe Ionela-Livia Lehaci și Marius-Vasile Cozmiuc, componenți ai echipajelor de dublu vâsle categorie ușoară, respectiv 8+1 masculin, care urmează să se căsătorească. “Mai avem un eveniment frumos care trebuie sărbătorit. Peste o lună de zile sau mai puțin, domnul Cozmiuc și domnișoara Lehaci se vor căsători. Le urăm casă de piatră, succese și multe realizări”, a precizat Dunca.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *