Toate spitalele județene din țară vor fi dotate cu RMN și Computer Tomograf

Foto: rador.ro

Foto: rador.ro

În cadrul întâlnirii de joi de la Guvern între ministrul Sănătății, Florian Bodog și  Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor de echipamente medicale,  a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a Spitalului Județean Constanța, a Spitalului Județean Galați, a Spitalului Județean Baia Mare, a Institutului Oncologic București și a Spitalului Universitar de Urgență Elias.

” Trebuie făcute cât mai multe investiții în domeniul sănătății (…). Este pentru prima oară când România investește în radioterapie (…). Acestea sunt cinci centre, urmează încă trei centre care sunt în procedurile de licitație. Cele trei spitale regionale — deja împreună cu Ministerul Sănătății au fost identificate terenurile și sursele de finanțare”, a afirmat vicepremierul Marcel Ciolacu, prezent la ceremonie.

“Următorul pas este acela de a dota fiecare spital județean cu Computer Tomograf și cu RMN, exact cum am spus în programul de guvernare. Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente tot prin programul Băncii Mondiale și suntem aproape de semnarea contractelor”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog Bodog la ceremonia de semnare a primelor contracte de achiziție de echipamente de radioterapie pentru cinci spitale din țară.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *