Revoltător! O doctoriţă de la spitalul din Băicoi, judeţul Prahova, umileşte o pacientă de 87 de ani şi îi refuză internarea

Foto: Evz.ro

Totul a fost filmat cu telefonul mobil de o rudă a pacientei care o însoţea la spital. Într-un acces de furie,doctoriţa Marta Coman care era de gardă, a rupt actele cu care persoana respectivă s-a prezentat la spital.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, de Bobotează.

O femeie în varstă de 87 de ani cu probleme cardiace s-a prezentat la Spitalul Judeţean Ploieşti acuzând dureri în zona inimii. Deoarece nu mai erau locuri la secţia cardiologie, medicul de gardă a trimis-o spre internare la spitalul din localitatea Băicoi unde bolnava îşi avea domiciliul. Ca şi când nu era suficient, aici, internarea i-a fost refuzată de doctoriţa de gardă, Marta Coman.

Din înregistrarea video se observă comportarea incalificabilă a acestei doctoriţe refuzând să înregistreze internarea unui aparţinător, conform trimiterii de la Spitalul Judeţean Prahova, în care medicul din Ploieşti ar fi scris “retur internare Băicoi”.

Femeia care a filmat discuţia cu o cameră ascunsă îi cere medicului să-i explice de ce refuză internarea şi, în plus, să-şi asume în scris că refuză internarea. În plus, deranjată de insistenţele femeii, doctoriţa rupe în bucăţele, într-un acces de nervozitate, hârtiile cu care aceasta s-a prezentat la spital.

Reproducem un pasaj din incidentul filmat:

Doctoriţa refuză internarea, iar întrebată asupra motivelor, răspunde: ”Ştiţi care e chestia? Eu ies din gardă mâine la ora 8. Dacă îmi mai vin 20 ca dvs …”.

Femeia îi spune medicului că a venit la Băicoi pentru a-şi interna ruda, la care medicul îi spune: ”Aţi venit şi vă trimit acasă”.

Întrebată de ce refuză internarea, medicul răspunde: ”Nu vreau. (…) Internările nu se fac de la Ploieşti la Băicoi, aici eu hotăresc, nu Ploieştiul peste mine. (…) Nu-mi merge pixul”.

Primarul din Băicoi, Marius Constantin, declară că doctoriţa Marta Coman nu este angajată a Spitalului Orăşenesc Băicoi, având doar un contract de colaborare pentru efectuarea unor gărzi: “Noi avem această filmare încă de aseară. Merg acum la spital să văd despre ce este vorba, să văd de ce s-a ajuns la acest comportament de neînţeles al medicului. Noi încercăm să facem la Băicoi un spital modern, iar unii medici strică totul printr-o astfel de atitudine. Nu cred că există o justificare pentru felul în care s-a comportat acel medic. Pot înţelege că era obosit, că era după nopţi nedormite, dar parcă e prea mult. Doamna doctor nu este angajatul spitalului nostru, dumneaei vine de la spitalul din Drajna. Cu noi are doar o colaborare pentru gărzi. Este medic generalist. Primăria poate sugera spitalului să întrerupă colaborarea cu medicul respectiv şi cred că acest lucru se va şi întâmpla. Soluţia aceasta este, să oprim colaborarea”.

Managerul spitalului Andreea Irimescu, managerul Spitalului Orăşenesc din Băicoi, susţine că în prezent se fac verificări cu privire comportamentul medicului de gardă, iar în cursul zilei de luni, 8 ianuarie, urmează să se întrunească reprezentanţii Comisiei de disciplină şi ai Consiliului de etică pentru a lua o decizie în acest caz.

“Doamna doctor a avut o reacţie pe care eu nu pot să o comentez. De acest lucru se va ocupa Comisia de disciplină şi Consiliul de etică. Ce pot să vă spun este că am început să facem verificări din punct de vedere medical să vedem ce s-a întâmplat la Camera de gardă. În primul rând verificăm de ce această pacientă a fost retur la noi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Pacienta este în vârstă de 87 de ani. S-a prezentat la noi ieri în cursul dimineţii, în jurul orelor 7-8. Medicul care a văzut-o a decis să o trimită la Spitalul Judeţean, având probleme de sănătate care pe noi ne depăşesc ca şi competenţă. Este cardiacă, iar la Spitalul Orăşenesc din Băicoi nu avem secţie de cardiologie. Am cerut fişa de la UPU de la Spitalul Judeţean să vedem exact despre ce este vorba. Aştept informaţiile de la Ploieşti,” a declarat Andreea Irimescu.

Lucian Ionescu

 

One Reply to “Revoltător! O doctoriţă de la spitalul din Băicoi, judeţul Prahova, umileşte o pacientă de 87 de ani şi îi refuză internarea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *