Parlamentul European pune în dezbatere sistemul de justiție din România

Foto: Facebook

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a scris joi pe pagina sa de Facebook că Parlamentul European a aprobat spre dezbatere la Strasbourg, în următoarea sesiune plenară, din februarie, situația justiției din România.

”Decizia a fost luată joi în Parlamentul European la Conferinţa preşedinţilor, compusă din liderii grupurilor politice şi preşedintele Parlamentului”, a scris europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, pe Facebook.

Europarlamentarul susține că prin această dezbatere Uniunea Europeană își manifestă îngrijorarea ”faţă de încercările de slăbire a sistemului de justiţie din România”.

“Este un semnal clar că încercările PSD şi ALDE de a controla şi slăbi justiţia nu trec neobservate, iar faptul că Parlamentul European a decis să dezbată chiar în a doua sesiune plenară din acest an situaţia justiţiei din România arată îngrijorarea serioasă existentă la nivelul Uniunii Europene faţă de încercările de slăbire a sistemului de justiţie din România. Pe tot parcursul anului 2017, Guvernele României conduse de PSD şi ALDE şi majoritatea din Parlamentul României au încercat să convingă lumea civilizată că cei 500.000 de români care au ieşit în stradă la începutul anului trecut ca să protesteze împotriva corupţiei au greşit şi că politicienii care propun slăbirea justiţiei au dreptate. Nu au putut convinge pe nimeni cu asemenea manevre de dezinformare”, afirmă europarlamentarul.

În comentariul său pe Facebook, Mureşan a susţinut că UE nu agreează un sistem de justiţie din nicio ţară membră care ar deveni un risc major pentru întreaga Uniune.

”Dacă instituţiile sunt slabe într-un stat membru, acest lucru reprezintă un risc pentru cetăţenii din toată Uniunea Europeană, un risc de securitate, în primul rând. Legalizarea hoţiei în România este un risc pentru securitatea cetăţenilor europeni în condiţiile în care ţara noastră participă la libera circulaţie a persoanelor, a mărfurilor, serviciilor şi capitalului din spaţiul european. De aceea, Uniunea Europeană nu permite nicio breşă în sistemul de justiţie din nicio ţară membră fiindcă aceasta ar deveni un risc major pentru întreaga Uniune. Nu poţi să te transformi într-un stat mafiot şi să rămâi membru al UE, asta trebuie să înţeleagă grupurile de interese din PSD şi ALDE!”, a spus Mureşan.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *