Liviu Dragnea s-a răzgândit: ” S-a promovat și s-a comunicat foarte prost”

Foto: b1,ro

Foto: b1,ro

Completarea și depunerea Formularului 600 care a dat bătăi de cap atât la peste 210 000 de contribuabili cât și multor funcționari de la ANAF care nu știu exact cum se completează acest formular este amânată până la 1 martie 2018. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii lucrează în acest moment la soluţii pentru Declaraţia 600, însă nu se exclude şi posibilitatea chiar a eliminării acestui formular.

La ședința Cex a PSD s-a hotărât ca în săptămâna viitoare să se adopte o ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru declaraţia 600 “pentru a le da posibilitatea să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600”.

“Am avut o întâlnire, doamna prim ministru cu mine, colegii de la ALDE, cu ministrul Mişa, am discutat despre declaraţia 600, am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima şedinţă de guvern, să adopte ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru a le da posibilitatea ca în perioada următoare să meargă până la eliminarea declaraţiei 600 cu condiţia să gasească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să ramână asiguraţi în sistemul de asigurări. Şi să găsească o soluţie civilizată pentru a evita disconfortul celor care au fost sau cei care ar trebui să meargă să depună această declaraţie “, a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că, în cazul celor care au depus deja declaraţia, vor fi prevăzute în ordonanţă măsuri tranzitorii.

”S-a promovat și s-a comunicat foarte prost. Din acest motiv le-am cerut colegilor să nu se mai exprime că nu au înțeles. Nici dvs nu ați înțeles, dar nu e vina dvs. Cei care au arendă să le ceri să meargă la ANAF să completeze o declarație mi se pare o aberație fiind vorba și de un impact bugetar nesemnificativ, 29 de milioane de lei. Va fi explicată până când se va înțelege. Vor fi discuții cu cei cu profesii liberale.
Eu va spun că nu e vorba doar de 200.000, gândiți-vă căți au terenurile date în arendă. Tudose cred că a fost informat greșit. Toți cei care încasează arenda trebuie să completeze acea declarație. Ceea ce vă propun eu e bine și înțelept. În perioada următoare se va explica. Trebuie să vă spună ei după ce găsesc o formă completă. Din acest motiv, le-am cerut colegilor mei să nu se mai exprime pe acest subiect pentru că majoritatea nu l-au înţeles, nici nu a fost explicat bine. După ce se instalează Guvernul, să explice în detaliu despre ce e vorba”, a completat Dragnea.

De asemenea, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în urma discuțiior avute pe această temă cu Liviu Dragnea a ajuns la concluzia că Formularul 600: ” Va trebui să îl modificăm substanțial în așa fel încât cetățenii care se confruntă cu dificultățile legate de completarea formularului și de procedurile aferente să nu fie puși în această situație dificilă. Urmează ca împreună cu Ministerul de Finanțe să anunțăm care sunt măsurile necesare pentru a remedia această situație care a creat nemulțumire pe bună dreptate. în termen de maxim o săptămână vom anunța care sunt măsurile aferente”.

Lucian Ionescu

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *