Procurorul George Bucurică o altă „Zdreanţă” în sistemul judiciar?

Foto: Libertatea.ro

Încă un caz de procuror care se crede buricul pământului a intrat în atenția Inspecției Judiciare după ce în mediul mass media au apărut înregistrări video și audio care îl incriminează pe acesta de abuzuri sexuale. Mai întâi Mircea Negulescu zis ”Portocală” sau ”Zdreanță”, apoi procurorul George Bucurică, iată, doi ”Don Juani” care cred că funcția de procuror le poate satisface poftele de adevărați obsedați sexual. Cu toate că, așa cum a recunoscut și procurorul Bucurică, împotriva lui au fost depuse aproximativ 100 de plângeri de abuz sexual, totuși, acestea au fost date ”uitării” chiar de șefii săi ierarhici.

Au fost plângeri penale susținute de înregistrări și martori, în care victimele lui Bucurică cereau să li se facă dreptate, dar cine să le audă?

Bucurică a fost acuzat în urmă cu mai mulți ani de o tânără, care spune că a fost acostată pe stradă de procuror, acesta cerându-i să întrețină relații sexuale, apoi a urinat în fața ei.

În anul 2013 a propus tinerei Teofila Drugarin, în vârstă de 24 de ani, să întrețină relații sexuale cu el. După incident, tânăra a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, sub coordonarea căruia se află Parchetul Oravița unde șef este procurorul George Bucurică. Tânăra a înregistrat toată discuția pe telefonul mobil și a prezentat-o ca dovadă la acuzația ei se harțuire sexuală. Nimeni nu a luat nicio măsură împotriva lui Bucurică.

Tot în 2013, procurorul a intrat în cladirea unde era cazat un grup de adolescenți aflat în excursie. Beat fiind a obligat două fete să se urce pe scaune și să cânte împreună cu el. Profesorii, martori la incident, au făcut o sesizare la Inspectoratul Şcolar din Oravița, dar totul a fost trecut cu vederea. Astfel de exemple sunt foarte multe. Ca și în cazul celorlalte plângeri anterioare pentru hărțuire sexuală, totul a fost mascat de o tăcere cel puţin suspectă.

Ultimul caz în care Bucurică a intrat în sfârșit în atenția organelor de anchetă a fost cel al tinerei Monica Bojan. Aceasta susține că procurorul în cauză i-a făcut diverse avansuri și că i-a propus explicit să întrețină relații sexuale și, mai mult, să colaboreze cu el în alte dosare.

Monica Bojan se afla într-un conflict sentimental cu o femeie din Oravița de o perioadă de timp. Într-una din zile a fost luată de două femei, băgată într-un autoturism și dusă într-o pădure. Aici, femeile au bătut-o și i-au turnat pe cap vopsea industrială. După ce a scăpat din mîinile celor doua femei, Monica Bojan a depus o plângere penală împotriva acestora, la o circă de poliție din Oravița, iar în prezent femeile sunt arestate. Dosarul a ajuns pentru instrumentare la Parchetul condus de procurorul George Bucurică. Numai că procurorului i-a plăcut de tânără și a început să-i facă propuneri fățișe ca să întrețină împreună raporturi sexuale. Parte din discuțiile dintre cei doi au fost întegistrate de Monica Bucurică, iar cazul a fost foarte popularizat în mediul mass media.

Cu toate acestea, George Bucurică a refuzat să comenteze acuzațiile și a spus că totul este ”o greșeală” și că o relație cu Monica Bojin este ”exclusă”.

După apariţia înregistrărilor, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dispus cercetări disciplinare, deschiderea un dosar în acest sens, iar procurorii de la Parchetul General ar urma să se deplaseze la Oraviţa pentru anchetă.

De asemenea, în acest caz s-a sesizat şi Inspecţia Judiciară, care face cercetări să vadă dacă procurorul a profitat de funcţia lui sau nu.

Lucian Ionescu

One Reply to “Procurorul George Bucurică o altă „Zdreanţă” în sistemul judiciar?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *