Polițistul înjunghiat la Iași a fost victima răzbunării clanului Cordunenilor

Foto: Adevarul.ro

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, a fost înjunghiat duminică dimineață în fața spitalului ”Sfântul Spiridon”.

„Din informaţiile deţinute până în prezent reiese că este vorba despre un coleg care se afla în timpul liber şi care a fost înjunghiat de către o persoană, în urma unei altercaţii. Colegul nostru a fost internat la Spitalul Sfântul Spiridon, din Iaşi. Se fac cercetări de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru tentativă la omor”, a declarant, duminică, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Potrivit datelor rezultate din primele cercetări, polițistul se afla în timpul liber și a mers, sâmbătă seară, însoțit de prietena lui la un club din oraș. Aici a fost recunoscut de niște persoane din lumea interlopă cărora polițistul le făcuse cu mai mult timp în urmă dosare penale pentru diverse infracțiuni comise de aceștia. Pentru a se răzbuna, mai multe persoane din grupul interlop au agresat fizic și verbal atât pe polițist cât și pe prietena acestuia. În urma altercației din bar, polițistul a fost lovit peste față fiindu-i provocată o fractură de piramidă nazală. Reușind totuși să iasă din acel bar, polițistul a luat un taxi pentru a se duce la spitalul ”Sfântul Spiridon” pentru îngrijiri medicale. Urmărit de mai multe persoane din grupul agresor, în faţa instituţiei medicale polițistul a fost înjunghiat din spate de două ori cu un cuțit, de către o persoană din grupul cu care avusese conflictul.

“Este vorba de clanul Cordunenilor. Urmează să fie audiaţi. S-a emis mandat de aducere ca să fie aduşi la parchet pentru audieri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

Medicul Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi, spune că bărbatul este internat în stare stabilă.

„A ajuns la noi cu o plagă înjunghiată în regiunea deltoidiană stânga şi temporo-parietală stânga, având şi o fractură de piramidă nazală”, a spus duminică prof.dr. Cimpoeşu.

Bărbatul înjunghiat a fost și angajat al Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) și numai pregătirea militară l-a ferit de un deznodământ tragic ca urmare a atacului.

După ce agresorul va fi identificat acesta va fi judecat pentru tentativă de omor și va petrece mulți ani după gratii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *