Procurorul Mircea Negulescu, zis ”Portocală”, a fost dat afară din magistratură

Foto: luju.ro

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu.
Mircea Negulescu, zis ”Portocală”, a instrumentat unele dintre cele mai importante dosare la nivelul PCA Ploieşti, precum dosarele lui Vasile Blaga, Sebastian Ghiță și Victor Ponta. El este procurorul care a anchetat şi a făcut rechizitoriul în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 35 de milioane de euro în care au fost trimişi în judecată fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, numeroşi oameni de afaceri ale căror firme au avut în ultimii ani contracte importante cu Consiliul Judeţean Prahova, dar şi Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.

Decizia de marți a Secției pentru procurori a CSM vizează cinci din cele șapte acuzații de abateri disciplinare aduse de Inspecția Judiciară procurorului Mircea Negulescu.

În 16 februarie 2017, Secţia pentru procurori a CSM a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor, iar în aceeaşi zi, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii la DNA Ploieşti şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

“Ulterior au fost înregistrate şi conexate la prima lucrare sesizările, având acelaşi obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnaţi în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) şi j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, preciza IJ.

În 28 februarie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis să îl suspende din funcţie pe Mircea Negulescu.

În 23 ianuarie 2018, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat pentru marţi, 30 ianuarie, pronunţarea deciziei privind acţiunile disciplinare în cazul lui Mircea Negulescu.

Așadar la ședința de marți a CSM, procurorii în materie disciplinară, au decis excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu.

Mircea Negulescu a lucrat în ultimii ani în cadrul DNA Ploiești, după ce a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, cea mai importantă unitate de parchet din județul Prahova.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *