Imagini din iadul numit Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara

Foto: libertatea.ro

Două fotografii au fost postate sâmbătă pe Facebook de Anamaria Czap, fiind însoțite de mesajul: “Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș!!!  Nu mai am cuvinte să comentez….cred caă imaginile spun totul…. Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pt a aduce spitalul la niște condișii puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare…. Donați în continuare bani pt a crește buzunarele celor aflați la conducere!!! Și sfatul meu….încercați să vă păstrați sănătoși….dacă ajungeți aici, mai mult ca sigur că mult nu o veți mai duce. ?????? Vă rog DISTRIBUIȚI!”

În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

Cele două fotografii au făcut mare vâlvă printre internauți, în mediul online, la nivelul conducerii spitalului și chiar conducerii municipiului Timișoara.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a postat și el duminică pe pagina sa de Facebook, imagini cu partea de spital care deja s-a renovat, scriind: ”adevărata faţă actuală a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara”.

Foto: vreauundoctor.ro

”În mediul online şi pe posturile naţionale TV fac vâlvă nişte poze din Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara. Din păcate, acele poze sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă faţă, aşa cum puteţi vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani -aproape o jumătate de secol!- în care nu s-a făcut nimic, acum se desfăşoară o mulţime de lucrări! Şi asta, pt că, în timp ce predecesorilor decidenţi de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, MIE ÎMI PASĂ!”, scrie, duminică, Nicolae Robu.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

”Din poziția de primar am alocat fonduri pentru tot ce s-a cerut pentru conducerea spitalului, și vom aloca în continuare. Nu putem peste noapte să facem ce ne dorim. Trebuie proiect tehnic, iar pentru toate licitațiile trebuie timp, din momentul în care te decizi să faci ceva și până când poți să îl faci trec doi ani. Voi cere mâine explicații să văd de ce au fost gazduiți acolo bolnavii în aceste condiții.”, mai spune Nicolae Robu.
În Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara se desfășoară activități de învăţământ şi cercetare ştiinţifico-medicală, cât şi de educaţie medicală continuă.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *