Moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Olguța Vasilescu

Foto: Capital.ro

Foto: Capital.ro

Haosul creat în societatea românească din cauza așa-zisei ”Revoluții Fiscale” precum și de scăderea salariilor a peste două milioane de salariați, a determinat ca partidele de opoziție să depună o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Moțiunea, depusă de Partidul Naţional Liberal, va fi dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor, la ora 16.00. Votul va fi dat miercuri, după cum a decis Biroul permanent al Camerei.

“Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului”, susţin inițiatorii moțiunii.

Până în prezent, 2,9 milioane de contracte de muncă dintr-un total de 6,3 milioane, cele mai multe fiind din mediul privat, au fost refăcute.

Moțiunea simplă a liberalilor este intitulată “Lia Olguța Vasilescu – Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale” și a fost semnată de peste 60 de parlamentari.

Printre multe explicații pe care trebuie să le dea în fața Camerei Deputaţilor, Vasilescu trebuie să explice cum i-a scăzut salariul, în condiţiile în care liberalii susţin că acesta i-a crescut cu 1.000 de lei.

“Nu mai încercaţi să scăpaţi, doamnă ministru, pentru că este imposibil! Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturaşul de salariu este dovada. Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă. Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte. Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei. (…) În ţări din Uniunea Europeană, miniştrii au demisionat pentru mai puţin, nu au fost dovediţi mincinoşi de milioane de oameni, aşa cum este cazul dumneavoastră. Iată câteva motive pentru care demisia în alb, pe care aţi afirmat că aţi semnat-o şi aţi depus-o la partid, să o trimiteţi la Guvern”, precizează semnatarii moţiunii.

Inițiatorii susțin că Olguța Vasilescu trebuie să răspundă pentru eșecurile înregistrate cu legea salarizării și ajustarea pensiilor, ceea ce impune demiterea acesteia ca urmare a ”incompetenţei de care a dat dovadă”.

Lucian Ionescu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *