Crimă urmată de sinucidere la Spitalul Județean din Slatina

Foto: Editie.ro

Foto: Editie.ro

Sâmbătă noaptea a avut loc la Spitalul Slatina, secția Psihiatrie, o crimă urmată de o sinucidere. Victima, Ramona Cosmescu, o asistentă în vârstă de 45 de ani a fost ucisă prin înjunghiere de infirmierul Gheorghe Ghenea, în vîrstă de 54 de ani, cu care avea de mai mult timp o relație amoroasă. Femeia lucra din 2002 la Spital Slatina, iar bărbatul din 1994. Amândoi erau despărțiți și aveau fiecare câte doi copii.

Filmul oribilei crime

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 12.30, victima a intrat în sala de tratament cu o cafea, urmată de infirmier, pe la ora 1. 00. Au blocat uşa cu un pat, iar pe la 1.30, colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Personalul medical a bătut la uşă, nu li s-a deschis, şi au chemat pompierii ca să o deblocheze. Au spart uşa şi au găsit-o pe femeie cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului.

”Poliţiştii au fost sesizaţi de lucrători din cadrul Secţiei de Psihiatrie despre faptul că două persoane sunt decedate într-o cameră, bărbat şi femeie. S-a deplasat la faţa locului echipa operativă, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cauza fiind preluată de procuror”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Demarând ancheta, polițiștii criminaliști au primit din partea surorii infirmierului un bilet pe care acesta îl scrisese chiar înainte de a intra în tura de noapte când s-a întâmplat omorul.

Infirmierul Gheorghe Ghenea susţinea în bilet că victima, Ramona Cosmescu, avea o relaţie amoroasă cu un poliţist şi că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide pe șefa Secţiei de Psihiatrie, medicul Cristina Mischie, şi asistenta şefă Alice Popescu.

”Această jigodie nenorocită mi-a distrus viaţa. Ea, în cârdăşie cu omul în care am avut cea mai mare încredere, ofiţer sub acoperire la DNA. M-au umilit în cel mai cumplit mod. Din această cauză am trecut la acest gest. Pentru mine era un calvar să mai trăiesc în halul ăsta. (…) Numărul de telefon al acestui animal. Vreau să afle toată lumea de ce am recurs la acest gest să spuneţi la presă tot. (…) Ajunsesem să fiu urât de toată lumea din cauza lor. Îmi pare tare rău că nu pot să-l omor şi pe el. Din mormânt, din Iad de unde (…) oi fi, nu am să-i dau pace. Ar fi multe de spus dar simt că mă sufoc şi nu pot să-mi duc planul la îndeplinire. Am tot amânat din cauza la mama mea care o să sufere, dar nu mai puteam trăi”, scrie Ghenea în bilet.

Bărbatul a lăsat şi un număr de telefon al presupusului amant al Ramonei Cosmescu, dar şi detalii despre cum poate fi găsit.

”Porcul de la DNA are nr tel 077########, iar în telefonul meu este trecut PLIMBATU. Are biroul la intrare pe poarta din spate a Poliţiei Municipiului, cum intri faci în stânga şi urci scările la etajul 1, ultimul pe stânga. Trebuia să omor pe Mischie şi Alice dacă nu reuşeau ei să le bage la puşcărie. Bine că m-am prins la timp. De câte ori m-am întors până acum numai datorită mamei mele că o să sufere mult”, se arată în bilet.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, anunțat telefonic de ceea ce s-a întâmplat în tura de noapte, a ajuns la fața locului în jurul orei 2.30.

”Din punct de vedere al organizării spitalului, am dispus toate măsurile pentru înlocuirea întregului personal de pe tura respectivă pentru că oamenii erau traumatizaţi de imaginile pe care le-au văzut, astfel încât actul medical să se desfăşoare în continuare aşa cum trebuie. Pacienții nu au avut de suferit, iar personalul medical care a asistat la scenele de groază va primi ajutor psihologic din partea spitalului”, a spus Rotea.

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a decis în cursul zilei de duminică, să trimită o echipă de control pentru a cerceta cazul crimei urmate de sinucidere de la Spitalul Județean din Slatina.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *