Centenarul Marii Uniri marcat azi la Chișinău de peste 100.000 de persoane

Foto: Vestea.com

Foto: Vestea.com

Mișcarea unionistă de pe cele două maluri ale Prutului marchează astăzi, 25 martie 2018, 100 de ani de la votarea de către Sfatul Țării de la Chișinău a Unirii cu România. În Piața Marii Adunări Naționale din centrul Capitalei sunt așteptați peste 100.000 de oameni însuflețiți de idealuri și veniți din proprie convingere, pentru a marca un moment de mare importanță în istoria comună a Basarabiei și României.

Din România şi-au anunţat prezenţa fostul preşedinte Traian Băsescu, președinte al PMP, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, dar şi mai mulţi deputaţi şi aleşi locali care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Până în prezent peste 130 de localități de pe ambele maluri ale Prutului au semnat  Declarația de Unire prin care și-au exprimat voința ca Basarabia și România să redevină o singură țară.

Iată că, după podurile de flori de la Prut din 1990, în acest an sunt din nou acțiuni politice clare în direcția Unirii.

Acțiunea de astăzi va fi continuată pe data de 27 martie într-o ședință solemnă dedicată Marii Uniri a Basarabiei cu România, în care conducerile Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, având sprijinul reprezentanțelor diplomatice de peste hotare, vor iniția discuții cu Parlamentul și Guvernul de la București, cu reprezentanți ai UE, SUA și alte organisme internaționale privind pregătirea în toamna acestui an a unei ședințe comune a Parlamentelor Republicii Moldova și României, în cadrul căreia să se stabilească o foaie de parcurs pentru reunirea celor două state românești.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *