Spectacol revoltător cu copii turci care a oripilat întreaga Germanie

Foto: Evz.ro

În prezent trăiesc în Germania 8 milioane de musulmani din care 3 milioane sunt turci. Asta înseamnă aproximativ 70-75% din numărul total de imigranți care au ajuns aici, constituind cel mai numeros grup etnic al imigranților din această țară. Așa cum bine se știe, majoritatea turcilor sunt de religie musulmană. Cei mai mulți dintre turcii care trăiesc în Germania sunt sunniți (peste 80%), dar există și șiiți și aleviți. Oficiale sunt în Germania aproape 3.000 de moschee.

Unul dintre numeroasele motive pentru care imigranții doresc să ajungă în Germania este politica foarte permisivă după care urmează celelalte criterii: economia, nivelul de trai, posibilitatea de a fi mai ușor integrat în societate, etc.

Numai că acolo unde există permisivitate excesivă, cu siguranță apar și poli unde, din păcate, se manifestă extremismul.

De curând, ministerul Familiei și Integrării din Statul Renania de Nord-Vestfalia a intrat în posesia unui film ale cărui imagini a îngrozit întreaga Germanie.

Imaginile filmate lângă moscheea Asociației Ditib, a Uniunii Turco-Islamice, din orașul Herford au surprins momente când la o paradă copii cu vârste între 4 și 7 ani, din comunitatea turcă, erau puși să joace roluri revoltătoare. Acești micuți, erau îmbrăcați în haine militare, aveau arme de jucărie, iar cu voce tare dădeau comenzi militare și chiar salutul militar. La finalul paradei au simulat moartea, ca martiri, sub steagul semilunei. Filmul cu aceste imagini a fost inițial încărcat pe Facebook, dar după izbucnirea scandalului pe această temă a fost șters. Prea tîrziu însă pentru că imaginile deveniseră virale pe internet.

Ministerul Familiei și Integrării din Statul Renania de Nord-Vestfalia a intrat în posesia filmului, pe care îl consideră ofensator.

Imaginile din moscheea asociației Ditib sunt deranjante și complet inacceptabile”, a declarat Joachim Stamp (FDP), ministrul Integrării departamentului din Dusseldorf.

Contactată de autoritățile germane, conducerea asociației Ditib neagă orice implicare, totodată afirmând că spectacolul din timpul paradei nu a fost destinat publicului.

Necati Aydin, membru al consiliului de administrație a declarat că nu a știut nimic despre acest spectacol.

Decizia de a-i lăsa pe copii să facă acest lucru a fost luată de consiliul părinților, iar rolurile au fost create de ei”, a mai spus Necati Aydin.

Un important membru din CDU, partidul Angelei Merkel, Tim Ostermann a declarat pentru Tag24: „Consider că este foarte problematic faptul că acești copii sunt folosiți, ceea ce contrazice în mod flagrant orice încercare de integrare. Mai curând, este un semn tipic al unei societăți paralele. Statul și societatea trebuie să facă totul pentru a preveni astfel de situații”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *