Pedeapsa cu moartea pentru violatorii de minori

Foto: Viajoa.com

India este tara cu cei mai multi copii abuzati sexual. În luna martie sute de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva pedepselor prea mici date de instanțele de judecată celor care violează minori. Furia oamenilor a atins cote maxime după ce o fetiță de numai 8 ani a fost violată și ucisă. Ca atare, Guvernul indian s-a reunit sâmbătă și a aprobat printr-o ordonanță de urgență înăsprirea pedepselor pentru cei care violează fetițe sub 12 ani, aplicându-se chiar și pedeapsa cu moartea, în funcție de gravitatea faptei. Pedepse mai aspre se vor aplica și în cazul violurilor dacă fetițele au vârsta între 12 și 16 ani.

Decizia a fost luată ca răspuns la radicalizarea societății civile din cauza valului mare de cazuri de viol.

Prim-ministrul Narendra Modi, a semnat ordonanța de amendare a legii penale, iar aceasta va intra în vigoare după ce actul va fi votat de Parlament în următoarele șase luni și apoi semnat de președinte.

Violenţa sexuală faţă de femei este una dintre cele mai mari probleme politice cu care se confruntă India, unde au loc deseori proteste legate de astfel de cazuri.

Numai în 2016 s-au înregistrat 40.000 de violuri asupra copiilor.

În martie 2018, o fetiță de numai 3 ani a fost violată într-un autobuz în timp ce fratele ei de cinci ani îl ruga pe agresor să o lase în pace. Recent, un bărbat și-a violat fiica în fața a doi prieteni timp de 18 ore, iar pentru ca fata să nu spună nimănui ceea ce a pățit, tatăl a încuiat-o în casă.

În anul 2016, Politia din Delhi, India, a prins un pedofil în serie, acuzat că a abuzat sexual 500 de copii pe durata a 12 ani. Atunci când a fost reținut de poliție, bărbatul a recunoscut că tocmai violase două fetițe de 9 și 10 ani.

Agresorul, Sunil Rastogi, 38 de ani, tatăl a cinci copii, mai fusese arestat pentru viol cu minori în 2006, însă a fost eliberat după doar 6 luni, iar faptele sale nu au fost investigate de politie.

Instanțele din India sunt recunoscute pentru faptul că tratează dosarele cu mare întârziere, mai mult de 30 de milioane de dosare fiind pe rol.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *