Poze nud cu Eva Braun, iubita lui Adolf Hitler, au făcut înconjurul lumii

Foto: descopera.ro

Despre Adolf Hitler și Eva Braun, femeia care i-a devenit oficial soție cu doar o zi înainte de sinuciderea lor în buncărul de la Berlin, 30 aprilie 1945, s-a scris foarte mult și cu lux de amănunte. Cu toate acestea, chiar și după mai bine de șapte decenii de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, istoria ne surprinde cu unele evenimente pe care mulți istorici și nu numai, nu credeau că se mai pot întâmpla. Cine credea că pudica, sfioasa, tânăra atât de diferită de iubitul ei Adolf Hitler, s-ar fi pozat goală pe marginea unui lac?

Două poze în care Eva Braun își arată formele pe malul unui lac din Alpi, la reședința Berchtesgaden, preferata furerului, au făcut înconjurul lumii.

Pe spatele pozelor este scris ,,Pe plaja lacului Wolfgang, august 1943” ,precum şi ,, O zi frumoasă pe lacul Black”, cu semnătura ,,Eva Braun”.

Pozele au fost date publicității de către Stefan Kreuzmayt, din Salzburg, un colecționar de obiecte vechi.

Acesta a dezvăluit jurnaliștilor de la cotidianul german Bild, cum a intrat în posesia fotografiilor: „În urmă cu mai mulți ani, o femeie a intrat în magazinul meu și mi-a întins o cutie în care se aflau câteva fotografii. Am întrebat-o ce pot face cu ele și mi-a spus că acolo voi găsi imagini cu Eva Braun. Pentru că nu mi-am dat seama care sunt, mi le-a indicat. Am rămas cu gura căscată și, drept să vă spun, nu am crezut-o inițial. I-am dat suma convenită și a plecat. De-atunci nu am mai văzut-o niciodată”.

Foto: Descoperă.ro

Puși în fața unei situații inedite, jurnaliștii fiind sceptici de originalitatea fotografiilor, au început investigațiile pentru a fi siguri că pozele nu sunt o făcătură.

Istoricii contactați au cercetat în amănunțime fotogragiile, iar majorittea au susținut că pozele sunt autentice și o reprezintă pe Eva Braun. Chiar și unul dintre ofițerii apropiați furerului a declarat cu puțin timp înainte de a muri că femeia din poze este chiar iubita lui Adolf Hitler.

Fără îndoială este Eva Braun. Pe lângă faptul că trăsăturile sunt aceleași, pantofii sunt aceiași cu cei pe care îi folosea pentru gimnastica aerobică atunci când mergea vara la casa de vacanță din Berchtesgaden”, a spus unul dintre specialiștii care au văzut fotografiile.

Foto: Descoperă.ro

Eva Braun a fost singura femeie pe care Adolf Hitler o accepta alături la cele mai importante evenimentele din viața sa.

Relația amoroasă între unul dintre cei mai cruzi dictatori din istorie, Adolf Hitler și tânăra jovială, mereu zâmbitoare și pusă pe șotii, Eva Braun a fost timp de mai mulţi ani ținută secretă.

De fapt, Eva Braun, născută la 5 februarie 1912 la Munchen, provenea dintr-o familie de clasă mijlocie, fără sentimente antisemite. Pe când era angajată la un atelier fotografic, tânăra roșcată l-a cunoscut pe liderul Partidului nazist, în octombrie 1929, care a devenit mai târziu cancelar, Adolf Hitler, care vizita acel atelier pentru ședințe foto.

În acea perioadă Hitler avea o relatie amoroasă cu nepoata sa, Geli, adică fiica surorii lui pentru care a făcut o adevărată pasiune. La vârsta de doar 23 de ani, Geli se sinucide pe 18 septembrie 1931, cauzele rămânând până în ziua de astăzi neelucidate. Hitler este foarte afectat, vrând chiar să-și pună capăt zilelor. Pe lângă pierderea suferită, el trebuia să facă față și unui scandal de proporții, ziarele din München publicând numeroase detalii cu privire la moartea Gelei și relația ei neobișnuit de apropiată cu unchiul său.

După moartea nepoatei care era și iubita lui, Hitler a început să o curteze pe Eva Braun. La sfârșitul anului 1931, Hitler o invită pe tânăra roșcată, la reședința sa de la Berchtesgaden, locuința preferată a führerului pentru tot restul vieții, unde Eva Braun şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului în al Doilea Război Mondial.

Din 1936, Adolf Hitler hotărăște să nu mai țină secretă relația sa amoroasă cu Eva Braun și o invita mereu la diferite întâlniri importante. Eva se pare că avea de cele mai multe ori o influență pozitivă asupra crudului Fuhrer al celui de-al Treilea Reich.

Istoricii susțin că, deși se cunosc multe lucruri despre Eva Braun, totuși, ei cred că nu sunt excluse și apariția unor noi surprize, așa cum au fost fotografiile nud ale acesteia.

Unii specialiști susțin chiar apartenența evreiască a Evei Braun. De pe o perie de pieptănat părul , ce a fost găsită la reședința Berchtesgaden, cercetătorii au prelevat căteva fire de păr presupuse că ar fi fost ale Evei Braun. Potrivit acestora, s-a găsit o secvenţă specifică de ADN “asociată puternic” evreilor aşkenazi, care reprezintă aproximativ 80% din populaţia evreiească.

În Germania, mulţi evrei aşkenazi s-au convertit la catolicism în secolul al XIX-lea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *