Cutremurător! La Baia Mare, o fetiță de 5 ani a fost violată, maltratată și ucisă

Foto: Adevarul.ro

Micuţa Estera, o fetiță în vârstă de numai 5 ani, a fost găsită fără suflare de fraţii ei mai mari, după câteva ore de căutare. Este vorba de o crimă care s-a petrecut la marginea municipiului Baia Mare în data de 30 aprilie 2018, în zona turnului de la Combinat. Locul crimei este o fostă fabrică care nu mai funcționează de 15-20 de ani iar acum a ajuns o ruină. Aici se adună tot felul de persoane fără adăpost, câini vagabonzi și infractori care încearcă să se ascundă de poliție.

Azi noapte, la ora 23.29, un băimarean a sesizat poliția prin SNUAU 112 că fiica sa, de 5 ani, a dispărut de la domiciliu, în jurul orei 15.00. La scurt timp de la sesizare, aceasta a fost gasită decedată pe strada Electrolizei din municipiu.

Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuarii necropsiei și stabilirii cauzei morții.

Cercetarile au fost preluate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Maramureș, sub a cărui coordonare se desfășoară activitățile specifice în cauză”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județeană Maramureș.

Comisarul – șef în rezervă, Mihai Untaru, a declarat la un post de televiziune că, din datele obținute de procurorul de caz până în acest moment, rezultă că ucigașul copilei ar putea să aibă profunde tulburări psiho-somatice.

“Avem foarte puține date la dispoziție și momentan este foarte greu de emis o ipoteză. Cazul în sine este o excepție. Cel puțin pe datele pe care le avem până acum, nu reiese nimic din ceea ce ar putea constitui niște capete de dovezi. Cu vreo cinci ani în urmă s-a mai întâmplat o nenorocire, cu actrița aceea violată, care tot așa, era un element de excepție în care s-au găsit foarte puține probe. Nu avem suport pentru emiterea unor ipoteze de lucru. Cine a făcut acest lucru este un om cu profunde tulburări psiho-somatice,” a spus Mihai Untaru.

Medicii legiști la preluarea trupului micuței Estera pentru efectuarea necropsiei, au constatat că fetița avea capul zdrobit și fusese violată înainte de a fi maltratată și ucisă cu sânge rece.

Criminalistul Dan Antonescu, de asemenea, este de părere că fetița a fost luată de pe stradă, în timp ce se juca în fața blocului, iar criminalul ar putea să fie o persoană pe care fata l-ar fi cunoscut, ceea ce a înlesnit posibilitatea ca fetița să fie ușor ademenită.

“Dacă avem de-a face cu o zonă foarte pustie, izolată, e clar că autorul o cunoștea și special a ales-o. Anchetatorii trebuie să caute persoane cu mod de operare similar, în zonă, cunoscuți. Dacă există cauze nesoluționate, există suspecți. Dacă persoana aceasta era cunoscută de fetiță, sigur le-ar fi spus părinților. Și cred că din cauza aceasta a și omorât-o”, a spus criminalistul Dan Antonescu.

Unchiul fețiței ucise a declarat la rândul său că ar fi auzit vorbindu-se printre vecini, că înainte cu câteva zile de la comiterea oribilei crime, a fost văzut un bărbat cu barbă care împărțea dulciuri copiilor în zona de unde a fost răpită micuța Estera. Chiar se vehiculează ideea că bărbatul cu barbă ar fi criminalul.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Maramureş a declarat că nu confirmă şi nici nu infirmă informaţia potrivit căreia un prim suspect în cazul crimei din Baia Mare este un fost preot.

“La acest moment nu va pot confirma sau infirma această informaţie. Colegii mei verifică toate pistele posibile

Nu vă pot spune cu certitudine despre un eventual suspect.

Vă pot spune că de aseară, colegii de la Parchetul Maramureş, ajutaţi de poliţia juduciară şi medicii legişti depun o muncă asiduă pentru identificarea autorului sau autorilor.

Se continuă identificarea altor martori, sunt mai multe piste pe care se lucrează şi pe care colegii noştri le verifică astfel ca în scurt timp să fie identificat autorul teribilei crime”, a spus Bogdan Gabor, purtator de cuvânt al Parchetului Maramureş.

Pentru că această crimă care a îngrozit România, nu are încă un autor găsit de criminaliștii care se ocupă de caz, problema a căpătat și implicații sociale datorită locului în care a fost săvârșită. Locuitorii orașului au început să acuze edilul localității că acea zonă unde s-a petrecut crima, este un loc pe unde ți-e frică să treci chiar și în timpul zilei.

” Una este să vorbim despre fabrici și alta este să vorbim despre clădiri de birouri transformate în locuințe de necesitate. Pe de altă parte, este ușor să vorbești de la televizor atât timp cât nu știi despre ce este vorba. Respectiva comunitate (romi n.r.) care locuiește acolo a fost mutată din niște cocioabe de la marginea orașului, unde nu aveau apă, nu aveau canalizare, curent și li s-au oferit aceste locuințe de necesitate, acolo unde au toate condițiile. Acolo unde s-a petrecut crima nu este vorba despre o fabrică funcțională. Este o fabrică la limita acestei proprietăți, o fabrică ce nu mai funcționează de 15-20 de ani. Ar fi fost foarte bine să eliberăm respectivul teren, să dărâmâm acele căldiri, dar ce facem cu cei 600 de oameni care au ajuns să locuiască acolo?” a spus primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

În prezent criminaliștii care se ocupă de caz nu au găsit criminalul, dar sfătuiesc pe toți părinții să aibă grijă și să nu-și lase copiii nesupravegheați, tocmai pentru evitarea unor nenorociri care se pot întâmpla.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *