JALE MARE! Trupurile românilor decedați în tragicul accident din Ungaria au fost aduse în țară

Foto: protv.ro

Foto: protv.ro

Trupurile neînsufleţite ale celor 9 români care au murit în carnagiul din Ungaria au fost aduse în localităţile lor natale. Victimele au fost așteptate de sute de persoane. Au venit rudele, vecinii și prietenii, care i-au jelit și s-au rugat pentru sufletele lor. Oamenii nu au dormit toată noaptea, aşteptând sicriele celor dragi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite ale celor nouă cetăţeni români decedaţi în urma accidentului rutier produs în Ungaria, la data de 22 mai, au fost repatriate în cursul zilei de sâmbătă.

Acţiunea de repatriere a fost coordonată de Celula de criză a MAE, care şi-a continuat neîntrerupt activitatea de la data producerii accidentului până la repatrierea trupurilor neînsufleţite, arată un comunicat al ministerului.

Cheltuielile aferente au fost suportate de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

“Ministerul Afacerilor Externe transmite şi pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, arată sursa citată.

Amintin că nouă români au murit în tragicul accident rutier ce a avut loc marţi în apropiere de Budapesta.  Incidentul s-a produs pe drumul național 4, la kilometrul 58.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *