Ponta prevestește CATASTROFA PENTRU ROMÂNIA. Dragnea are un PLAN MALEFIC, pe care Grindeanu, Tudose şi Dăncilă l-au refuzat

Foto: DC News.ro

Camera Deputaților a adoptat proiectul privind crearea Fondului Suveran de Investiții, fapt care l-a făcut pe Victor Ponta, liderul Partidului PRO România să afirme, că acesta ar urma să fie cel mai mare jaf din istoria României.

Ponta declarat pentru postul B1 TV, preluat de portalul b1.ro că: „Din 1990 încoace, economia a mai fost ciuntită. Pe unde era o fabrică, s-a făcut un mall, s-au făcut niște blocuri… În 2013-2014-2015, am reușit, cu listări la burse, cu restructurări, să salvăm ultimele vaci sănătoate ale statului român. A venit Dragnea și primul lucru a fost să ia profiturile. N-au mai făcut nicio investiție, le-a luat banii, i-a schimbat pe toți puși de acolo de firmele private, manageri privați, și a pus în loc oameni de partid, care se pricep, de exemplu, la Hidroelectrica, cum mă pricep eu la nave spațiale. Dragnea a și spus că ia de la toate ministerele pentru a le trece la o entitate privată, pentru că fondul e o entitate privată. Acolo nu vor fi controale de la Curtea de Conturi, nu verifică nimeni și, cel mai important pasaj din lege, scrie acolo că poate să vândă, și va vinde, acțiuni la firmele respective fără procedură publică.

E o trecere ca la lacul Belina de la stat la privat, se vor vinde și cu asta basta. E cel mai mare jaf din istoria României. Au mai fost privatizări ciudate, dar să se vândă toate nu s-a mai întâmplat”

Acuzațiile fostului premier au continuat: „Grindeanu a spus că mai bine pleacă decât să semneze, Tudose mi-a spus că nu semnează că ajunge la pușcărie, se pare că Dăncilă, cât e ea de docilă, n-a vrut, așa că au băgat proiectul în Parlament. L-au votat peste 200 de oameni, o răspundere colectivă. Dragnea numește șeful Fondului (n.r. Fondul Suveran). Îi promisese lui Vâlcov, dar probabil nu mai poate după ultimele evenimente din Justiție. Cei care conduc n-o să aibă răspundere în fața nimănui, nu sunt subordonați nimănui.

E prima dată când o asemenea măsură o face un guvern care cică se cheamă PSD. E fără precedent și speram să nu trăim un astfel de moment. Gașca din conducerea PSD va fura mai mult decât sovieticii în anii 50”.

Replicile dure și acuzațiile reciproce devin din ce în ce mai acide între foștii prieteni și colegi de partid, Victor Ponta și Liviu Dragnea. Șeful PSD întrebat cum comentează faptul că Victor Ponta a spus că fostul premier Mihai Tudose s-a opus acestui proiect, iar ministrul de Finanţe a considerat înfiinţarea Fondului o prostie, liderul PSD a spus că nu comentează declaraţiile „unui şobolan”. „Sincer, în general, nu vreau să comentez ce spun şobolanii. E foarte simplu. Domnul Mihai Tudose nu se putea opune pentru că era unul dintre cei care a avut această idee, în vara anului 2016, iar domnul Teodorovici aştept să văd ce spune în legătură cu acest proiect de lege. Dacă ne luăm după ce spune un şobolan că spun alţii, ar urma să închidem ţara. Nu poţi să conduci ţara după minciunile unor mincinoşi patologici”, a spus Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *