Escrocherie cu pumnul în gură. Femeie ÎNȘELATĂ și MUTILATĂ de stomatolog. Colegiul Medicilor dă din umeri

Foto: agerpres.ro

Visul de a avea o dantură frumoasă a împins-o pe o femeie să caute un ortodont. L-a găsit la parterul unui bloc din Capitală dar bucuria s-a transformat de la prima ședință într-un calvar. Femeia spune că după o extracție nu a mai putut nici să bea apă din cauza durerilor. Plătise toată lucrarea dar nu a mai dat de doctoriță. Nu a avut altă soluție decât s-o dea în judecată. Cere banii înapoi și daune morale. Colegiul Medicilor susţine că specialistul nu mai are dreptul să profeseze.

Tânăra s-a dus în toamna anului trecut la stomatolog ca să-şi îndrepte dinţii. Medicul i-a spus că la 29 de ani nu mai poate să îi pună aparat dentar. Aşa că i-a propus un alt tratament: îmbrăcarea dinţilor. Costul se ridica la 9.000 de lei.

„Aveam un dinte puţin mai în spate. Încercând să îl scoată, mi l-a rupt de la jumate. A durat cam o oră în care s-a chinuit să scoată dintele, moment în care soţul m-a ţinut de cap. Simţeam foarte mari pulsaţii în cap. Mă deranja şi când respiram”, povestește tânăra.

Femeia s-a întors la cabinet pentru că o durea atât de tare dintele încât nu putea nici să bea apă.

„Mi-a omorât nervii la dinţii sănătoşi în loc să îmi facă ceva la dintele acela care mă durea. Durerile au fost acolo din noiembrie până în decembrie. Dureri care nici cu pastile nu mai treceau”, își amintește pacienta.

Între timp, femeia achitase cei 9.000 de lei. Ea susţine că a încercat să se programeze pentru continuarea lucrării de mai multe ori, dar medicul îi spunea mereu că e ocupat. Până la urmă, s-a dus la un alt doctor care i-a pus aparat dentar. Acesta i-a spus că lucrările făcute anterior i-au afectat aspectul estetic. Pacienta a încercat apoi să îşi recupereze banii. În zadar.

Colegiul Medicilor Dentişti din Bucureşti susţine că: “Doamna Agurida Anişoara nu mai deţine calitatea de membru al CMDR, în urma radierii din Registrul unic al medicilor dentişti din România. Referitor la conduita doamnei Agurida în calitatea sa de medic dentist, au fost adoptate la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti Bucureşti măsuri administrative şi disciplinare, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală”.

Am încercat să luăm legătura cu medicul. La cabinet, o femeie ne-a spus că nu mai profesează acolo. Pacienta susţine însă că femeia era chiar doctorul care a înşelat-o.

Am încercat să o contactăm şi telefonic dar nu a dorit să comenteze.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *