Președintele PNL, Ludovic Orban: „Dragnea l-a răsplătit pe Tudorel Toader și acum are încă un mandat la Comisia de la Veneția”

Foto: politica.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți seară că partidul său este pregătit să preia guvernarea României după căderea Guvernului Dăncilă.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți seară că partidul său este pregătit să preia guvernarea României după căderea Guvernului Dăncilă, potrivit evz.ro

„Pentru fiecare minister avem deja pregățiți 4-5 oameni care sunt în stare să ocupe funcția de ministru”.

Întrebat despre situația justiției di România și despre multiplele implicații pe această temă care a inflamat întreaga societate românească, Ludovic Orban a afirmat:

„Eu am luat poziție privitor la decizia CCR, criticând această decizie, din mai multe perspective. În primul rând că este neconstituțională și în al doilea rând că încalcă Constituția, că desființează practic CSM care în conformitate cu Constituția este garantul independenței justiției din România.Conflictul există între ministrul Justiției și CSM, iar Curtea Constituțională nici măcar nu ține cont de avizul negativ care a fost dat de CSM. Curtea Constituțională nu este chemată să se pronunțe asupra motivelor care stau la baza refuzului președintelui României. Unde scrie asta în atributiile CCR? Motivele prezentate de domnul Tudorel Toader în susținerea cererii de revocare, sunt niște motive care nu stau in picioare. În cea mai mare parte sunt culese din opinii exprimate de alții spuse în spațiul mediatic”

De asemenea, președintele liberalilor și-a exprimat părerea și în legătură cu modul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns să aibă al doilea mandat în cadrul Comisiei de la Veneția.

„Domnul Tudorel Toader este bine mersi și a fost răsplătit. A primit susținerea pentru un nou mandat de reprezentant în Comisia de la Venetia. Acolo scrie că trebuie să trimită un independent. Nu știu acuma dacă Tudorel Toader este astăzi un expert independent fiind ministrul justiției într-un guvern PSD. Dar, asta este. Probabil guvernul l-a răsplătit pentru faptul că a executat toate comenzile care i-au fost adresate. Nu știu dacă și-a trimis singur candidatura. De fapt, Dragnea l-a răsplătit pe Tudorel Toader și acum are încă un mandat la Comisia de la Veneția.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *