Milioane de români TREBUIE să cunoască asta! Lege împotriva abuzurilor statului. BLOCAREA CONTURILOR bancare este ilegală

Foto: stiri.tvr.ro

Foto: stiri.tvr.ro

Mulți români s-au trezit cu conturile blocate pentru datorii la stat și de câțiva lei sau chiar prescrise. În Parlament a fost depus acum un proiect de lege care limitează astfel de abuzuri. Mai exact, nu va mai permite statului să ia această măsură decât în baza unui mandat judecătoresc, potrivit stiri.tvr.ro

Actuala lege îi permite statului să își recupereze datoriile fără să mai treacă pe la instanța de judecată. Majoritatea românilor întâmpină probleme pentru că de cele mai multe ori constată că au conturile blocate abia când ajung la bancă. Este și cazul Marinelei Zlatan, care s-a trezit cu o datorie de peste 13 mii de lei. Totul pentru o mașină care fusese radiată în urmă cu ani.

Sunt și români care au aflat că au conturile blocate când au ajuns la bancomat. Liliana Dumitrașcu s-a aflat într-o astfel de situație.

În situația lor se află mulți români. Potrivit datelor ANAF, sunt milioane de oameni care au datorii la stat. Numai la sfârșitul anului trecut erau raportați un milion și jumătate de datornici, cu peste 3,6 milioane de lei de plătit la bugetul de stat. Angajații ANAF le-ar putea pune poprire pe conturi fără să apeleze la executorii judecătorești. Ceea ce creează dezechilibru între stat și privat.

Propunerea de modificare a Codului de Procedura Fiscală va intra în dezbatere la Senat ca primă Cameră sesizată, iar deputații vor avea ultimul cuvânt pe această propunere.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *