Efectul degradării morale și intelectuale a poporului: prostia care ucide

Foto: doinapopescu.wordpress.com

Doina Popescu-Brăila, scriitoarea agresată pentru că a condus o ambulanță culturală, considerata „ambulanța neagră”, este de părere că incidentul în care a fost implicată este simptomatic pentru România de azi, în care falsele valori sunt promovate cu insistenţă, iar manipularea este o modă. Scriitoarea brăileană crede că o parte de vină aparţine şi oamenilor buni, care preferă să stea deoparte.

Incidentul petrecut în noaptea de miercuri spre joi (4-5 iulie 2018), în zona Gării de Nord din Bucureşti, unde o scriitoare din Brăila, Doina Popescu (49 ani), a fost agresată şi a fost la un pas de a fi linşată de un grup de romi și români, a stârnit vâlvă pe internet.

Ce face, în schimb, o parte a mass-media românești? Instigă populația la proteste împotriva Poliției, pe motiv că o „acoperă” pe scriitoarea agresată, după „reușita” „depistării ambulanței negre”, pe o stradă din zona Gării de Nord a Bucureștilor. Asta este ceea ce relatează scriitoarea, într-un articol publicat online de adevărul.ro. Aceasta spune că o serie de televiziuni, aflate la vânătoare de scandal, au făcut ca tupeul, confundat cu „spiritul civic”, să se manifeste în fața Secției 3 de Poliție, sub pretextul protestului faţă de o ipotetică „muşamalizare a cazului”.

Citește relatarea extrem de interesantă a rănirii scriitoarei, aici.

Ileana Kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *