Ce s-a întâmplat la Festivalul „Mamaia Copiilor”? Organizator: „Integritatea copiilor nu a fost pusă, nicio clipă, în pericol” Avem şi REACŢIA TVR

Incident şocant la festivitatea de premiere de la festivalul Mamaia Copiilor. În momentul decernării premiilor scena s-a rupt pur şi simplu sub greutatea copiilor.

„Ca urmare a articolului “ZECI de COPII, la UN PAS de MOARTE. Ce s-a întâmplat la Festivalul „Mamaia Copiilor”, potrivit evz.ro

Organizator: “Integritatea copiilor nu a fost pusă, nicio clipă, în pericol” vă transmistem următoarele precizări:

Televiziunea Română, în calitate de partener, a asigurat transmisiunea Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” pe mai multe canale ale televiziunii publice – TVR 2, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova – şi a contribuit la îmbunătăţirea decorului cu diferite elemente şi cu lumină suplimentară de televiziune. Partea de scenotehnică a aparţinut organizatorului Festivalului.

În privinţa scenei, la propunerea TVR, organizatorul Festivalului a realizat lucrările necesare pentru a aduce la acelaşi nivel scena iniţială, cu prelungirea acesteia, tocmai pentru a nu exista diferenţe de nivel care să ducă la eventuale evenimente neprevăzute. Situaţia creată în timpul Galei nu a afectat siguranţa persoanelor aflate pe scenă, aşa cum s-a putut vedea şi în transmisia directă care a continuat la TVR.

Conform misiunii sale, Televiziunea Română promovează evenimente culturale, susţine şi încurajează afirmarea tinerelor talente şi a muzicii româneşti”, a fost comunicatul Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TV.

Oficial de la Asociația Culturală Mamaia Copiilor: “Nimeni nu a fost in pericol, în niciun moment, la Festivalul Mamaia Copiilor 2018

„Avanscena de la Festivalul Mamaia Copiilor a cedat din cauza unor factori cumulativi. Din cauza ploilor abundente, ce au început din data de 5 iulie, a umezelii și a presiunii exercitate de copiii care au sărit pe scenă de bucurie, placa de 4 pe 4 metri a coborât, ca o trapă, 20 de cm peste avanscena propriu-zisă. Acestea au fost situațiile neprevăzute ce au condus la acest incident, în urma căruia nimeni nu a avut nimic de suferit.

Structura scenei nu a fost afectată, tocmai de aceea Gala de premiere a putut continua,fără probleme, și nicio persoană nu a mai avut acces la zona afectată, ca măsură de securitate.

Pe tot parcursul festivalului au fost prezente echipe de la Crucea Roșie și echipe specializate pentru cazuri de urgență. Liviu Manolache: „Ne cerem scuze pentru această situația neplăcută, dar vă asigurăm ca nimeni, timp de șapte zile, nu a suferit neplăceri, ori să îi fie pusă integritatea în pericol“.

Incidentul a avut loc, sâmbătă, în seară de gală a festivalului Mamaia Copiilor, la decernarea premiilor, momentul fiind transmis in direct la Televiziunea Romana. În timp ce prezentatoarea anunța premiul întâi, s-a observat cum porțiunea din față a scenei se afundă, iar copiii intră in panica. Cei mai mici sunt luați în brațe de cei mai mari pentru a fi protejați. Primăria Constanța, care este finanțatorul festivalului, afirmă că responsabilă pentru protecția și securitatea participanților la eveniment este Fundația Culturală Mamaia Copiilor cu care municipalitatea a incheiat contractul. Actorul Liviu Manolache, directorul acestei fundații, a declarat, pentru EVZ, că a fost de fapt un incident căruia unii dintre părintii nemultumiti că micuții lor nu au fost premiati i-au dat o amploare exagerată pe retelele de socializare. Integritatea copiilor nu a fost pusă nicio secundă în pericol, a dat asigurări Liviu Manolache, povestind incidentul.

“Scena avea o trapă făcută de cei de la televiziune care era deasupra scenei, construită ca să nu fie copii nevoiți să calce o treaptă pe avanscenă. Avanscena era foarte solid făcută. Peste ea au pus această trapă. Ca să fie la nivelul scenei și să nu mai aibă grijă copiii că se vor împiedica de treapta respectivă. Din cauza ploilor abundente apa s-a infiltrat la picioarele acestei trape și, la final, când copiii de la Brăila, care erau pe scenă, au câștigat premiul întâi, au sărit în sus de bucurie. Fiind mulți, s-a creat presiune și, apa aceea a lucrat acolo, trapa a coborât, s-a înfundat, la nivelul scenei. Nicio secundă nu putea fi periclitată integritatea copiilor. Pentru că era o trapă care a coborât 20 de centimetri la nivel scenei. După publicitate, festivitatea de premiere a continuat , s-a cântat, s-a dansat mai departe. E firească reacția micuților, să se panicheze puțin. Au fost evacuați cu grijă de acolo. Nu s-a întâmplat nu știu ce nenorocire, nu s-a rupt nicio scenă, nu avea cum”, a explicat Liviu Manolache.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *