Știre – șoc despre Tabăra la care a luat parte premierul ungar, Viktor Orban

Adam Valerian, un fervent susținător al intereselor studenților maghiari din Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, a tras un semnal public de alarmă, legat de fenomene pe care le-ar fi observat în cadrul Universității Libere de Vară și a Taberei Studențești de la Băile Tușnad, la care iau parte, an de an, premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, șeful Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, precum și mulți alți membri ai guvernului ungar.

Adam Valerian a declarat, la scurt timp după încheierea lucrărilor din acest an ale evenimentului: – „Tabăra aceasta este o tabăra unde foarte mulți tineri se duc. Și chiar am vorbit cu părinți care nu vor să-și trimită copiii în tabăra pentru că acolo se consuma și alcool. Și ideea este ca noi să întreprindem o acțiune privind interzicerea consumului de alcool în incinta taberei. Din cauza asta am încercat să fac o anumită documentare pentru ca cei care finanțează această tabăra să se gândească și la faptul că o tabăra poate fi îmbunătățită cultural. Eu am văzut acolo că s-a consumat mai  mult alcool decât consider normal. Consider că ar fi bine să nu se consume alcool. Ar fi mult mai atractiv dacă nu se va consuma alcool.”

Adam Valerian este președintele Asociaţiei pentru Învăţământul Medical şi Farmaceutic în Limba Maghiară în România (RMOGYKE). El a organizat, cu ocazia Taberei de la Băile Tușnad, mai multe acțiuni de protest cu privire la situația învățământului medical și farmaceutic în limba maghiară din România, interzise de organizatori, din motive necunoscute. Pentru acțiunilor sale, Adam Valerian a fost scos în afara locului de desfășurare a lucrărilor și manifestărilor taberei.

În susținerea celor pe care le-a semnalat, Adam Valerian a menționat că deține dovezi multiple, cu care își poate proba afirmațiile.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *