Ferma unde se cresc porci pentru experimente MACABRE

Nu mai este niciun secret că oamenii de știință au reușit să modifice genetic porcii pentru ca organele lor să fie compatibile cu transplanturi la om.

Acest progres ar putea revoluţiona grefarea de organe (inimă, ficat sau plămâni), permiţând prelevarea lor de la porci, în loc de donatorii umani care sunt foarte puţini.

Profesorul Sir John Burn, de la Universitatea Newcastle, susţine că oamenii de ştiinţă americani au creat embrioni hibrizi de porc şi om şi că proiectul este soluţia vitală de a face faţă lipsei de organe pentru transplant. Dar criticii au reacţionat cu furie la ştirile despre proiectul inedit. Ei au descris metoda ca fiind “oribilă” şi că ar reprezenta un atac asupra integrităţii umane. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California au combinat celule umane stem cu ADN-ul porcin, cu scopul de a crea un pancreas uman în interiorul unui porc.

 Regulile stricte nu permit naşterea unui animal hibrid, iar orice sarcină trebuie să fie încheiată după 28 de zile. Dar, în cele din urmă, cercetătorii speră la permisiunea naşterii porcilor “himeră”, care vor fi păstraţi în ferme uriaşe, până când organele necesare vor creşte până la dimensiunea potrvită unui pacient uman.
“Ideea este că noi, de fapt, producem ţesuturi sigure şi eficiente de la animalele domestice, iar această metodă ar putea deschide, în mod clar, un nou domeniu pentru tratarea pacienţilor. Este o muncă importantă”, a declarat profesorul John Burn.
Potrivit lui John Burn, este rezonabil să se utilizeze mamifere ca sursă de ţesut. “Rapoartele acestui experiment macabru parcă sunt secvenţe din romanul science-fiction Never Let Me Go. În cartea lui Kazuo Ishiguro, copiii sunt clonaţi, astfel încât organele lor să fie folosite pentru transplanturi” , a declarat Katy Taylor, membru al organizaţiei Cruelty Free International.
Porcii sunt deja folosiţi pentru xenotransplanturi ale valvelor cardiace sau de pancreas. Acest nou progres ar urma să permită transplantarea unor organe mai mari de la porci, dar care vor prezenta şi un risc mai mare transmitere a unor viruși care la om pot fi mortali.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *