Românii plecați din țara lor pentru a scăpa de sărăcie sunt umiliți și jigniți de politicieni. Maria Grapini: „Fără certificat de prost nu puteți participa la miting”

 Europarlamentarul Maria Grapini a distribuit pe Facebook o postare în care se aduce jigniri romanilor din diaspora

”Informăm diasporenii că taxa de prost se plătește la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteți participa la miting”, este mesajul distribuit de Grapini.

Distribuirea a fost ştearsă la scurt timp după ce au început să curgă comentarii în care era aspru criticată, Grapini revenind cu o altă distribuire în care susţine că e “imună” la jigniri: „Pentru cei care cred că mă jignesc, nu vă mai obosiți, sunt imună”.

Nici aceasta nu a avut efectul dorind, internauţii postând sute de comentarii extrem de dure la adresa lor.

Atunci, cu o ironie greu de imaginat pe care numai un politician pervers o poate avea, Maria Grapini a postat următoarele:

„Înainte de a vă ura noapte bună, având în vedere contextul, doresc să mulțumesc românilor din Diasporă care muncesc cinstit și fac onoare României și care nu se lasă atrași în tot felul de diversiuni. M-aș bucura să înțeleagă și cei care doresc schimbarea guvernului prin violență că există o cale democratică – votul”, a mai scris Grapini.

Ca urmare a acestor postări, USR Diaspora a reclamat incidentul la CNCD: „Afirmaţiile publice emise de Maria Grapini, o persoană cunoscută la nivel naţional şi internaţional şi care exercită puterea publică, au efectul de a umili şi demoraliza pe cei vizaţi. Mai mult, faptul că o persoană publică foloseşte exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunităţi, doar pe bază convingerilor politice, induce publicului că un comportamentul jignitor faţă de românii din diaspora este legitim şi justificabil din moment ce este susţinut de un funcţionar public de rang înalt”, se arată în sesizarea USR Diaspora, potrivit unui comunicat de presă.

În urmă cu aproximativ o săptămână, jigniri grave la adresa celor care participă la mitingul diasporei au venit şi din partea directorul Inspectoratului în Construcții Vrancea, Cristian Prescornițoiu care i-a numit pe protestatari ”niște hoți, cerșetori și curve care trebuie întâmpinați cu șocuri electrice”.

Dar vine anul marilor alegeri pentru europarlamentare și iar Maria Grapini și alții ca ea vor intra în campanie electorală și iar vor cerși cu tupeu voturile PROȘTILOR din țară și diaspora.

Lucian Ionescu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *