România văzută în Europa după mitingul din Piața Victoriei. Mai mulți jandarmi au DEMISIONAT în semn de protest față de violențele colegilor: „Jandarmeria răspunde la comenzi politice!”

Este cumplit de rușinos ceea ce se întâmplă acum în țară. România este împărțită în două. O realitate cruntă pe care au reușit s-o construiască politicienii indiferent de culoarea lor politică. Mai trist este că România există acum în fața Europei doar prin consemnarea unor evenimente murdărite de interesele politice, și atât!

Iată ce amintește presa internațională despre evenimentele care s-au petrecut timp de trei zile în Piața Victoriei din București, unde zeci de mii de români din diaspora au venit din toate colțurile lumii pentru a protesta împotriva celor care astăzi conduc România.

Publicațiile de limbă germană, fără excepție au relatat în cuvinte deloc frumoase ceea ce s-a întâmplat vineri seară când o echipă a televiziunii publice din Austria a fost bătută de jandarmi, în timp ce relata din mijlocul manifestanților. Premierul austriac a cerut lămuriri despre acest impardonabil incident, statului român, care nici acum nu s-a sinchisit să prezinte vreo justificare oficială.

De asemenea, sub titlul „Premierul Dăncilă este o marionetă a puterii”, ziariştii cotidianului german Handelsblatt o descriu pe şefa Guvernului de la Bucureşti drept o unealtă în mâinile preşedintelui PSD. Pe un ton ironic, jurnaliştii scriu că premierul României, Viorica Dăncilă, s-a remarcat, la proteste, prin absență şi îşi informează cititorii că o vor vedea mai des în prima parte a anului viitor când România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Die Welt scrie că ministrul de Interne a scuzat acţiunile turbate ale Jandarmeriei şi a vorbit despre huligani periculoşi care au atacat statul.

Situaţia de la Bucureşti este analizată în Bloomberg din perspectiva apartenenţei la Uniunea Europeană. România a zguduit blocul comunitar călcând pe urmele Ungariei şi Poloniei în încercarea de a politiza sistemul judiciar şi de a proteja oficialii corupţi.

Politico publică un editorial cu titlul „Democraţia sub asediu în România” şi atrage atenţia că reacţia Guvernului la protestele paşnice reprezintă o amintire dureroasă a fragilităţii democraţiei.

În acest context, un jandarm în rezervă și-a depus livretul militar, în semn de protest față de violențele colegilor săi.

„Eu am părăsit jandarmeria în primul rând din cauza mizeriei umane din jandarmerie, iar ea pleacă de la vârf, de la ofițeri. Lichele sunt însă și printre subofițeri. Văzând duritatea arătată de către dispozitivele de jandarmi față de protestatari, mi-am amintit despre foștii mei colegi, subofițerii de la Jandarmeria Hunedoara. Jumătate dintre ei sunt născuți bătăuși. Provocatori. Tot ce-și doresc e să se bată, să provoace scandal. Asta și făceau după ce ieșeau din post. Pe stradă, la cluburi… Iar acești subofițeri execută ordinele ofițerilor, care în marea lor parte execută ordine politice. Și asta nu se întâmplă numai la Hunedoara. Este valabil peste tot în țară”, afirmă jandarmul.

Din 2007 și până în iunie 2016 au demisionat din sistem 11 jandarmi. Toți au avut același motiv.

„Scârbiți de mizeria din sistem și tânjind și după un trai decent, am plecat cu toții în Germania.  Lumea tinde să creadă că sistemul care guvernează Jandarmria este unul corect, al disciplinei, al meritocrației. Nimic mai fals”, a declarat un fost jandarm plecat din țară, prezent la mitingul din Pața Victoriei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *