Ecaterina Andronescu: ‘Sunt mulți care gândesc ca mine. Am devenit DUȘMAN, pentru unii’

Foto: cotidianul.ro

După publicarea scrisorii deschise adresată colegilor prin care cerea demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului dar și nevoia de schimbare a Guvernului Dăncilă, senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, a afirmat că, a devenit dușman pentru unii și se întreabă dacă nu cumva atacurile au fost un ordin dat din interiorul formațiunii.

“Mă întreb dacă nu au fost ordine din interior. Pentru că dintr-o data pentru unii am devenit dușman. Ceea ce nu este adevărat. Eu nu am vrut să fie scrisoarea aceasta un atac la adresa PSD, ci pur și simplu un strigăt de disperare. Mă îngrijorează faptul că stânga europeană se îndepărtează din ce în ce mai mult de stânga românească. Mă îngrijorează că, deși există creșteri economice, oamenii sunt în stradă și nu sunt soluții care să se comunice. Vă spun de ce am făcut eu lucrul acesta. Eu din îngrijorare, pur și simplu”, a declarat senatoarea PSD, potrivit stiripesurse.ro

De asemenea, Ecaterina Andronescu a spus că a primit sute de mesaje de la liderii din teritoriu.

“Am primit sute de mesaje. Sunt mulți care gândesc așa cum gândesc eu. Am avut cu mai mulți colegi discuții la telefon, dar din conducere nimeni nu s-a interesat de mine, că nu ar fi avut de ce. Eu nu am mai vorbit cu conducerea partidului de la Congres (Congresul PSD din 10 martie – n.r.) și nici atunci prea mult”, a completat Andronescu.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, marți, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum și pregătirea unui guvern PSD de „super profesioniști”. Andronescu afirmă că PSD trebuie să salveze atât țara cât și partidul “de la un dezastru major” spre care se îndreaptă “vertiginos”. În scrisoare, aceasta mai afirmă că Guvernul Dăncilă nu reprezintă PSD.

Ulterior, mai mulți social-democrați, printre care liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, și organizația PSD Sibiu au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu că „a răspuns ordinelor din înregistrarea lui Werner Iohannis”.

Senatorul PSD, Liviu Pop a catalogat ca fiind “ridicol” și “absurd” faptul că Ecaterina Andronescu cere înlocuirea Cabinetului Dăncilă în ziua în care Eurostat a anunțat că România are cea mai mare creștere economică semestrială din Europa. Pop a adăugat că cei care vor înlocuirea Guvernului sunt “soroșiștii și exponenții sistemului ocult de putere”.

În schimb, fostul premier Mihai Tudose a spus, că este nevoie de o discuție „civilizată” în conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu. Acesta a mai catalogat ca fiind „un nonsens” gestul liderilor județeni PSD care au criticat-o pe Ecaterina Andronescu.

Comitetul Executiv Național al PSD este așteptat să se reunească la sfârșitul acestei luni sau la începutul lui septembrie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *