Vine DEZASTRUL pentru TOȚI românii! Vremea DECONTULUI este aproape. Se SCUMPEȘTE TOTUL

Conform datelor publicate de Biroul european de statistică Eurostat, România a înregistrat în luna iulie, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene. Situația a fost prezentată doar pentru primele șase luni ale acestui an.

Referindu-ne strict la țara noastră, România a avut cele mai mari scumpiri procentuale din UE, până în iulie 2018 inclusiv: februarie – 3,8%, martie – 4%, aprilie: 4,3%, mai – 4,6%, iunie: 4,7%, iulie: 4,3%.

Una dintre principalele cauze o reprezintă importurile masive de produse agroalimentare, făcute de România, în prima parte a anului.

De asemenea, la rata crescută a inflației se adaugă majorarea prețului la energie electrică. Aceasta a înregistrat, joi, o creștere pe bursă de 46%  față de valoarea pe care o avea în urmă cu două săptămâni. Aceste lucruri, coroborate cu rata inflației dar și cu alte cauze, cum ar fi creșterea masivă a importului de carne de porc, din cauza pestei porcine, dar și scumpirea prețului la gaze, vor conduce la majorarea costului la aproape toate produsele și serviciilor.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *