Centenarul Marii Uniri: La Chișinău are loc o ediție nouă a Salonului internațional de carte Bookfest

„Lectura în limba română este nu doar o datorie culturală, dar și una istorică și identitară”, spune ministrul culturii din Republica Moldova, Monica Babuc. Aceste cuvinte însoțesc oganizarea, la Chişinău, pentru al treilea an consecutiv, a Salonului internaţional de carte Bookfest, la care participă edituri din România şi din Republica Moldova cu o ofertă de peste 50.000 de titluri în limba română, reflectă Ziarul Lumina.

Salonul internațional de carte Bookfest Chișinău, aflat la cea de-a treia ediție, sărbătorește în Anul Centenarului Marii Uniri cartea scrisă în limba română de pe ambele maluri ale Prutului. Intervalul desfășurării va fi 31 august – 4 septembrie 2018.
„Chișinău e o capitală în care autorii români nu au nevoie de traducere, așa cum autorii de limbă română din acest spațiu nu au nevoie, la vest de Prut, de traducători. Nevoie au, și unii, și alții, de cititori, iar ediția a III-a a Salonului internațional de carte Bookfest este un bine-venit prilej de apropiere între actorii pieței de carte și public”, sunt gândurile cu care așteaptă această ediție Liliana Țuroiu, președinta Institutului Cultural Român.

„Edițiile anterioare au demonstrat un fapt îmbucurător, și anume că dincolo de Prut cartea românească cuvântă și este dorită de cititorii de toate vârstele. Multe sunt argumentele ce vin în sprijinul continuității și permanentizării Bookfestului la Chișinău, însă cel mai elocvent argument este mesajul pe care îl transmite cartea românească, care cu siguranță va contura perspectiva unui început de nou centenar pentru români și România”, spune și Nicolae Brînzea, director adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Salonul internațional de carte Bookfest Chișinău va putea fi vizitat zilnic între 10:00 şi 20:00, iar intrarea va fi liberă la toate evenimentele subordonate manifestării.

Ileana Kiss

Foto: pxlshot.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *