Un politician de vârf din Ungaria atacă și el Justiția din România

Foto: hungarianspectrum.org

Conform ideilor ce se desprind dintr-un recent discurs al noii mâini-drepte a lui Viktor Orban, politicienii maghiari sunt incoruptibili și ar trebui lăsați să conducă spre și mai multă prosperitate minoritatea maghiară din România.

Ministrul coordonator al Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, Gergely Gulyás, a preluat într-un discurs rostit luni, la Cluj-Napoca, teoria UDMR potrivit căreia anchetele penale împotriva liderilor corupți ai partidului ar fi motivate politic, transmite agenția maghiară de presă MTI, preluată de g4media.ro.

“Din cauza anchetelor penale demarate pe motive politice, a stopării retrocedărilor, a nerezolvării situaţiei Colegiului Székely Mikó şi a liceului catolic din Târgu-Mureş, nu doar maghiarilor din Transilvania le merge mai rău, dar nici românilor nu le este mai bine”, a afirmat Gergely Gulyás la Cluj, cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare.

Reamintim că liderii UDMR denunță presupuse motive politice de fiecare dată când un membru al partidului este anchetat sau condamnat penal, făcând scut în jurul acestora. La fel procedează și majoritatea PSD-ALDE în lupta constantă împotriva justiției.

Gergely Gulyás a făcut referire voalată și la autonomia reginilor locuite de maghiari în Transilvania, spunând că din acele promisiuni formulate de către români celorlalte naţiuni, în urmă cu 100 de ani la Marea Adunare de la Alba Iulia, niciuna nu a devenit vreodată lege sau politică de stat. “Confruntarea acestei realităţi este o mare sarcină pentru România care sărbătoreşte 100 de ani de existenţă şi oferă posibilitatea recuperării unui secol de omisiune”, a spus politicianul ungar, citat de MTI.

Ileana Kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *