ALERTĂ! Al III-lea RĂZBOI MONDIAL e aproape. ATAC CHIMIC în Siria? SUA dă replica RUSIEI

Oficialii americani au avertizat Rusia că vor lua măsuri militare drastice împotriva Siriei pentru orice utilizare a armelor chimice în această țară. Statele Unite susțin că au informații din care ar reieși că preşedintele Bashar al-Assad ar planifica un atac chimic în provincia Idlib, ultima regiune aflată sub controlul rebelilor.

În acest context, consilierul american pentru Securitate Naţională, John Bolton, ia transmis omologului său Nikolai Patruşev că Statele Unite sunt pregătite să răspundă cu o forţă militară şi mai mare decât cea utilizată asupra regimului Assad în trecut.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat anterior că va predepsi orice utilizare a armelor chimice în Siria, potrivit evz.ro

Administraţia Donald Trump a atribuit regimului Bashar al-Assad atacul chimic comis pe 7 aprilie la periferia Damascului.

Ca ripostă, Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au lansat bombardamente asupra unor baze militare din Siria. În schimb, Rusia susţine că atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare menită să atragă o ripostă militară împotriva Administraţiei Bashar al-Assad. Armata rusă susţine că a descoperit un laborator insurgent pentru producerea de armament chimic la periferia Damascului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *