PRĂPĂD și DISPERARE. SUA este acuzată de Rusia că a folosit bombe cu fosfor într-un atac asupra unei provincii din Siria

Foto: radioiasi.ro

Atacul năucitor lansat recent în provincia siriană Idlib, din partea Guvernului sirian și a aliaților acestuia, Iran și Rusia, a marcat începutul unui dezastru în regiune. În cursul zilei de duminică, armata rusă a făcut acuzații extrem de periculoase la adresa SUA în care susține că armata americană ar fi lansat bombe cu fosfor în provincia siriană Deir al-Zor.

Potrivit agențiilor TASS și RIA, oficialii ruși susțin că două avioane americane F-15 au lansat sâmbătă bombe cu fosfor în Siria. Loviturile au ţintit satul Hadjin, unde au provocat incendii, dar sursele militare ruse nu deţin informaţii despre eventuale victime, informează Agerpres.

La începutul săptămânii, preşedinte american Donald Trump a avertizat Guvernul sirian şi pe aliaţii acestuia, Iranul şi Rusia, cu privire la un atac „nechibzuit” în provincia Idlib, aflată sub controlul rebelilor.

Într-o postare pe Twitter el a avertizat cu privire la „o gravă eroare umanitară” în care ar putea fi ucişi foarte mulţi oameni.

ONU a afirmat că o asemenea campanie ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru mii de civili. Departamentul de Stat american a avertizat luni că Washingtonul ar putea răspunde oricăror atacuri chimice din partea Guvernului sirian sau a aliaţilor săi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *