Ce-ți doresc ei ție, dulce Românie? Florida emite o proclamație în onoarea Centenarului României

Foto: cuvantul-liber.ro

Guvernatorul Floridei, cel de-al patrulea stat american, ca importanță a economiei, Rick Scott, a emis o proclamaţie de felicitare a României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, face cunoscut Ambasada României la Washington, prin intermediul unui comunicat. Reprezentanții diplomatici români arată și că Florida este cel de-al zecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri, prin emiterea unei proclamaţii speciale.

Proclamația Floridei face referire la “prietenia adâncă şi de lungă durată”, dintre România şi Statele Unite ale Americii, “construită în jurul aceloraşi valori democratice, legături istorice, şi a angajamentului comun pe calea asigurării securităţii transatlantice şi a prosperităţii reciproce”.

“Legăturile dintre Florida şi România sunt din ce în ce mai diverse, datorită extinderii comerţului bilateral, a programelor educaţionale şi a apariţiei unei comunităţi deschise de tineri americani şi români, care se angajează liber în inovaţie şi antreprenoriat”, afirmă documentul semnat de guvernatorul Rick Scott.

Gestul făcut de statul american Florida a fost cu atât mai apreciat de ambasadorul român, cu cât acolo se află una dintre cele mai noi şi mai importante comunităţi româneşti. Românii din Florida își aduc aportul lor consistent la strângerea legăturilor dintre România şi Statele Unite ale Americii, conform precizărilor ambasadorului George Cristian Maior.

Comunicatul Ambasadei conduse de George Cristian Maior face cunoscut că emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Ileana Kiss

Foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *