Ziua Pompierilor sărbătorită în toată țara. Ceremonii militare spre cinstirea eroilor căzuți la datorie

Ziua Pompierilor a fost sărbătorită și în acest an, pe 13 Septembrie, zi care amintește faptele de vitejie ale pompierilor conduși de către căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva  trupele otomane venite să înăbușe  Revoluția Pașoptistă.

Ziua Pompierilor din România, moment cu o semnificație deosebită în conştiinţa salvatorilor de profesie, în care, acum 170 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei Pașoptiste.

Ziua Pompierilor a fost marcată, la nivel naţional, prin ceremonii militare, expoziţii, competiţii sportive, aplicaţii demonstrative şi prin amenajarea unor puncte mobile de informare preventivă.

În Bucureşti, în Piaţa Constituţiei a  avut loc un eveniment în care au fost acordate distincţii familiilor pompierilor căzuţi la datorie, însemnele onorifice „Pompierul de onoare al anului” şi „Salvatorul de onoare al anului”.

A fost prezentată tehnica de intervenţie, iar pe tot parcursul zilei, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov au deschis porţile pentru public. După ora 20.30, în Centrul Vechi a avut loc retragerea cu torţe a pompierilor salvatori, potrivit stiripesurse.ro

Au fost depuse coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Pompieri, în onoarea pompierilor căzuţi la datorie.

Pe tot parcursul zilei, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov  îşi  vor deschide porţile pentru public, iar începând cu ora 20.30, în Centrul Vechi va avea loc retragerea cu torţe a pompierilor salvatori.

Potrivit IGSU, în primele opt luni ale anului, pompierii au participat la aproape 300.000 de intervenţii, în urma cărora au fost salvate şi asistate medical peste 252.000 persoane şi au fost protejate bunuri în valoare de 3,7 miliarde de lei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *