Fostul președinte Traian Băsescu îl ATACĂ DUR pe președintele PSD: „Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”

Foto: b1tv.ro

 

Foto: b1tv.ro

Reacțiile privind adoptarea OUG cu privire la predarea limbii române la clasele cu predarea în limbile minorităților naționale sunt din ce în ce mai mai evidente chiar dacă de la adoptarea ei a trecut mai bine de o lună de zile.

La puțin după adoptarea acestei ordonanțe, ministrul Educației, Valentin Popa a demisionat. Societatea civilă a reacționat, de asemmenea, prin depunerea a mai multor petiții prin care se solicită eliminarea acestei ordonanțe. Partidele de opoziție au acționat prin mijloacele pe care le au pentru a contracara efectele posibile ale acestui act legislativ.

O asociație de părinți a scris într-o petiție că: „Considerăm că la elaborarea Ordonanței nu s-au respectat reglementările legale, astfel aceasta nu a fost precedată de consultarea părților interesate: profesori specialiști, părinți, reprezentanți ai elevilor, reprezentanți ai minorităților naționale. Ordonanța are efecte discriminatorii asupra elevilor din ciclul primar aparținând minorităților naționale, privându-i de posibilitatea învățării limbii române ca limbă nematernă de la proprii lor învățători calificați în acest scop”.

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat dur după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, măsură cerută de UDMR şi care a dus la demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

„Totu de vânzare !

În luna August 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de prfesori absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari,cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române .
Acest lucru a înfuriat conducerea UDMR care desfăşoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari.
A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018.
Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost „patrioţii” de la ALDE ?
Limba Română este cel mai puternic liant al acestei naţiuni. Să vinzi Limba Română în an centenar este o ticăloşie fără margini.
Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română.”, scrie Băsescu pe Facebook.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *